Δερμιτζάκης: «Πιστεύω οτι η ΑΕΛ είναι καλύτερη από το Λεβαδειακό – Εκεί δείχνεις ταυτότητα και πίστη» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΑΕΛ

Δερμιτζάκης: «Πιστεύω οτι η ΑΕΛ είναι καλύτερη από το Λεβαδειακό – Εκεί δείχνεις ταυτότητα και πίστη»

22.02.24 | 15:00

Για το διπλό με τον ΠΑΟΚ Β, τη συνέχεια στην προσπάθεια ανόδου, αλλά και το ντέρμπι κορυφής που έπεται, την Κυριακή (25/2) στη Λάρισα με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Παύλος Δερμιτζάκης.

«Ξέρουν να διεκδικούν οι παίκτες»

Ο Καβαλιώτης προπονητής των «βυσσινί» ανέφερε αρχικά: «Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, σε όλο τον οργανισμό, ήταν πραγματικά μία από τις σημαντικότερες νίκες η συγκεκριμένη. Και ήταν σημαντικότερη από τις σημαντικότερες επειδή μετά από δυο-δυόμιση εβδομάδες ήρθαμε να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ώστε να κρατηθούμε ψηλά στη βαθμολογία και να μειώσουμε τη διαφορά.

Σε ένα τερέν το οποίο δεν βοηθούσε ομάδες όπως εμείς, με το τακτικό πλάνο που έχουμε και την ποιότητα, αλλά και το ότι ήρθαμε με σημαντικές ελλείψεις, που σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία, απλά το αναφέρω. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα, ξέρουν τι θέλουν και τι ζητούν.

Ξέρουν να διεκδικούν και το σημαντικότερο, μέσα από αυτή τη διεκδίκηση ξέρουν να παίρνουν και τα αποτελέσματα, γιατί είμαστε καλή ομάδα και έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές».

«Ματς-ροντέο, δώσαμε πολλές μάχες»

Για να συνεχίσει ο Παύλος Δερμιτζάκης: «Στο πρώτο μέρος, θα έλεγα ότι ήταν ένα ημίχρονο το οποίο το ελέγχαμε, είχαμε την κατοχή και δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο. Απεναντίας εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε φάσεις και προϋποθέσεις για να μπούμε μπροστά στο σκορ, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε κάποια πράγματα πάνω στο σχηματισμό του αντιπάλου, γιατί θεωρώ ότι μας αιφνιδίασε ο ΠΑΟΚ Β, αναφορικά με το σχηματισμό. Παρόλα αυτά, μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και σε ένα δεκάλεπτο πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι.

Όμως αυτό όχι μόνο δεν έγινε, συνέβη το αντίθετο, δηλαδή δώσαμε με μπάλα δικιά μας, δηλαδή που την είχαμε εμείς στα πόδια, τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μειώσει και να μπορέσει μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο είχε, να πιέσει και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε. Γιατί ο στόχος και του ΠΑΟΚ Β είναι να μπει στα play-off.

Θεωρώ ότι έγινε ένα ματς-ροντέο από εκεί και πέρα. Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε, βάλαμε φρέσκα πόδια, κάναμε μεγάλη υπερπροσπάθεια, γιατί το παιχνίδι πήγε σε μεγάλες μπάλες. Πήγε στο να φορτώσουν την αμυντική μας ζώνη και να πάνε σε ισαριθμίες. Δώσαμε πολλές μάχες, πήραμε δεύτερες μπάλες, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε για να μπορέσουμε έτσι να παίρνουμε ανάσες και να πάρουμε και μέτρα στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά όμως έγινε μία καλή και σημαντική προσπάθεια, για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε ακόμα μία νίκη, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε τη βαθμολογία και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

«Ο κόσμος θα πάρει την αναμέτρηση με Λεβαδειακό»

Για το ματς με το Λεβαδειακό, που θα κρίνει αρκετά για τη συνέχεια των δυο ομάδων, ο Παύλος Δερμιτζάκης επεσήμανε: «Δεν έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας, ως το κυριακάτικο ματς με το Λεβαδειακό. Λίγες μέρες άρα πρέπει και να ξεκουραστούμε, που για μένα αυτό είναι το βασικό. Και να ετοιμαστούμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

Το μόνο που ζητάω – γιατί σε τέτοια παιχνίδια ξέρετε δεν τα παίρνουν μόνο οι ομάδες, τα παίρνει ο κόσμος- άρα θεωρώ ότι ο κόσμος σε αυτό το παιχνίδι θα έρθει. Θα μας υποστηρίξει, για άλλο ένα παιχνίδι και πραγματικά θα είναι αυτός, ο οποίος θα πάρει την αναμέτρηση αυτή.

Τον έχουμε πάρα πολύ ανάγκη και το μόνο που εγώ, ως προπονητής της ομάδας, μπορώ να τους πω είναι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας. Θα διεκδικήσουμε τα πάντα σε αυτό το ματς, για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη βαθμολογία, για να μπούμε στα play-off και εκεί μετά φυσικά απέναντι σε καλές ομάδες να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

«Θα είμαστε κομπλέ»

Συνεχίζοντας, ο τεχνικός των «βυσσινί» συμπλήρωσε: «Βέβαια με τον ΠΑΟΚ Β έλειψαν λόγω καρτών ο Αντράντα μαζί με το Πεντρόσο, είναι δύο παίκτες οι οποίοι είναι μέσα στο βασικό κορμό της ομάδας.

Έλειψε ο Πλέγας, επίσης βασικός παίκτης της ΑΕΛ ως τώρα, γιατί είχε μία ενόχληση και ξέρετε όσο σημασία κι αν έχει ένα παιχνίδι αυτό που εγώ βάζω πρώτο είναι η υγεία των παικτών. Άρα αν μπορούσα κάπου να τον προστατέψω έπρεπε να το κάνω και μου δόθηκε η δυνατότητα σε αυτό το παιχνίδι, για να μπορούμε να τον έχουμε 100% έτοιμο με το Λεβαδειακό.

Επίσης, γυρνά και ο Στάμου, που λείπει εδώ και πάρα πολύ καιρό και βλέπετε ότι σε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε κομπλέ. Για να μπορέσουμε να ζητήσουμε και να κάνουμε ακόμα μία νίκη, στα τέσσερα παιχνίδια τα οποία θα έχουμε συνολικά με το Λεβαδειακό, γιατί αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι, άρα θα έχουμε ένα υπόλοιπο, άλλα δύο ματς.

Σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το παιχνίδι το οποίο θα κρίνει πολλά πράγματα. Είναι απλά ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα και εκεί δείχνεις την ταυτότητα σου, δείχνεις ως ομάδα την πίστη σου. Οτι ναι, και εγώ διεκδικώ και μπορώ να πετύχω κάτι σημαντικό.

Εγώ πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είμαστε ένας οργανισμός, όπου όλοι προσπαθούμε και δουλεύουμε όπως πρέπει».

Εγκωμίασε Στίνα και Φατάι

Τέλος, ο Παύλος Δερμιτζάκης αναφέρθηκε και στους νεοαποκτηθέντες Στίνα και Φατάι:
«Ο Βίκτορ Στίνα έπαιξε σε μας τουλάχιστον πρώτη φορά στη θέση του «οκταριού», αμυντικό χαφ. Είναι ένα παιδί το οποίο εγώ το γνωρίζω, πέρυσι στον Πανσερραϊκό που ήμασταν μαζί, σε πολλά παιχνίδια τον είχα χρησιμοποιήσει σε αυτό το ρόλο και είχε ανταποκριθεί.

Άρα το ίδιο έκανε και τώρα και όχι μόνο ήταν ένας παίκτης που βοήθησε με τα τρεξίματά του και με τα μαρκαρίσματά του, αλλά και με την ποιότητα που έχει το τακτικό πλάνο το οποίο το ξέρει πάρα πολύ καλά. Βοήθησε και αμυντικά αλλά και επιθετικά, με την ποιότητα στο κομμάτι της ανάπτυξης και φυσικά βάσει στο ότι πέτυχε και ένα γκολ, στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Όσο για τον Φατάι, είναι ένας παίκτης που είναι δοτικός, είναι ένα παιδί το οποίο είναι… σφουγγάρι, έχει μεγάλες εμπειρίες. Δείχνει ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και το κυριότερο είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, που αυτό για μένα είναι το κυρίαρχο».