intime

Superleague 2

Παναθηναϊκός Β’-Ολυμπιακός Β’ 1-3: Έριξε τρεις… σφαίρες στο «Ελ Πάσο»

22.01.24 | 17:53

Γράφει: Editor

Ο Ολυμπιακός Β’ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι «αιωνίων» της 15ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Super League 2, καθώς νίκησε τον Παναθηναϊκό Β’ με 3-1.

Σγουρός (17′), Αλιαγκσίμ Μπα (83′) και Σαπουντζής (89′) πέτυχαν τα τέρματα για τους Πειραιώτες, ενώ για τους «πράσινους» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αθανασακόπουλος στο 79′.

Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν στη βαθμολογία τo «τριφύλλι», καθώς το σύνολο του Αριέλ Ιμπαγάσα είναι στην 9η θέση με 14 βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου παρέμεινε στη 10η θέση με 11 βαθμούς.

Απείλησε νωρίς και προηγήθηκε στο 17′ ο Ολυμπιακός Β’

Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν οι φιλοξενούμενοι που με το… καλησπέρα είχαν δοκάρι. Συγκεκριμένα μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι. Σε δεύτερο χρόνο ο ίδιος έκανε νέα κεφαλιά, με τον Μαργκόνο να μπλοκάρει.

Το επόμενο 15λεπτο δεν είχε πολλές φάσεις, ωστόσο ο Ολυμπιακός Β’ κατάφερε να βρει γκολ και να πάρει προβάδισμα στο 17′ έπειτα από διαγώνιο σουτ του Σγουρού εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία της εστίας του Μαργκόνο.

Ο Ολυμπιακός Β’ συνέχισε και μετά το τέρμα που πέτυχε να έχει την υπεροχή και να ψάχνει και ένα δεύτερο γκολ. Ο Παναθηναϊκός Β’ ανέβασε την απόδοσή του και πάτησε στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», χωρίς να έχει απειλήσει όπως θα ήθελε.

Τρία γκολ σε λίγα λεπτά και διπλό του Ολυμπιακού Β’

«Μουδιασμένα» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους «αιώνιους», με τον Παναθηναϊκό Β’ να προσπαθεί να βρεθεί στην περιοχή του Ολυμπιακού Β’, χωρίς να δημιουργεί ωστόσο σοβαρές αξιώσεις.

Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 62’με τη δυνατή κεφαλιά του Σιδερά έπειτα από εκτέλεση φάουλ να αποκρούει εντυπωσιακά ο Παπαδούδης.

Ο Σωτήρης Αντωνίου «ανακάτεψε» την τράπουλα για το «τριφύλλι» θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και δικαιώθηκε όταν από ατομική ενέργεια του Μαντσίνι ο Αθανασακόπουλος με πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 για για Παναθηναϊκό Β’ στο 79′.

Στο 83′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι μετά από κράτημα του Μπα από τον Βουτσά μέσα στην περιοχή. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε, καθώς έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαργκόνο.

Στο 89′ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με ένα υπέροχο γκολ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έκοψε τη βαθιά μπαλιά των «ερυθρόλευκων», όμως η μπάλα έφτασε στον Σαπουντζή που με ένα υπέροχο σουτ  έστειλε στα δίχτυα.

Παναθηναϊκός Β’ – Ολυμπιακός Β’ 1-3

Παναθηναϊκός Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι, Μαρτίνης, Φουρτάδο, Κυριόπουλος (76′ Μαντσίνι), Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Λάμψιας (76′ Βουτσάς), Καραμπάς (68′ Αθανασακόπουλος), Λιούμης (56′ λ.τ Μπιλάλ)

Ολυμπιακός Β’ (Άριελ Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Μπαγκαλιάνης, Σγουρός, Κουτσίδης, Κεραμίδας (68′ Αποστολόπουλος), Μαρίνος (87′ Κατσουλίδης), Κωστούλας (76′ Κωστή), Κεϊτά (87′ Σαπουντζής), Μουζακίτης, Αργυρίου