Συνάντηση Τάκη Μπαλτάκου με Αλεξάντερ Τσέφεριν Φωτογραφία: Intime

ΕΠΟ

Στην Αθήνα η UEFA για συνάντηση με τον Βρούτση λόγω της ποινής στον ΠΑΟΚ

22.02.24 | 19:00

Γράφει: Editor

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Γιάννη Βρούτση ζήτησε η UEFA αμέσως μετά την επιβολή από τη ΔΕΑΒ της διοικητικής ποινής μίας αγωνιστικής χωρίς θεατές στον ΠΑΟΚ, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του monobala.gr, η UEFA ενημερώθηκε για την ποινή και ζήτησε τη συνάντηση με τον κ. Βρούτση, αλλά και την ΕΠΟ, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στη διάταξη του νόμου που επιτρέπει σε ένα μη ποδοσφαιρικό όργανο να επιβάλλει ποινές ανάλογες με αυτές που επιβάλλουν τα όργανα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

Στην ΕΠΟ έμαθαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση αυτήν την εξέλιξη. Έχοντας λοιπόν στα χέρια της την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League για τα ίδια επεισόδια, αλλά και την απόφαση που αναμένεται να βγει από το Διοικητικό Εφετείο, στο οποίο θα προσφύγει ο ΠΑΟΚ, θα πάρει θέση κατά του νόμου Βρούτση στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος είχε προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή ποινών στις ομάδες από ένα μη ποδοσφαιρικό όργανο θα οδηγήσει σε παρέμβαση των FIFA και UEFA.