Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Ο Σένκεφελντ το έκανε στη Λεωφόρο, όπως στο… Καραϊσκάκης

23.02.24 | 12:45

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον πλέον βέβαια, περιπετειώδη τρόπο. Η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου δίνει όραμα και προοπτική στο «τριφύλλι», ωστόσο δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Χρειάστηκε πείσμα , μεγάλη προσπάθεια, ικανότητα, τύχη και κυρίως ψυχραιμία.

Ψυχραιμία, όμως… ακριβώς στο τελείωμα του Λημνιού. Η ακόμη πιο χαρακτηριστικά, στο «Ολύμπιας ψυχραιμίας» κρίσιμο πέναλτι του Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός σκοράρει, ο αντίπαλος το χάνει! Το είδαμε στο Καραισκάκης, το ίδιο έργο και στη Λεωφόρο.

Για τον Μπαρτ Σένκεφελντ τα έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Αν και αμυντικός, με τον ΠΑΟΚ σε μια διαδικασία που τράβηξε παραπάνω από τα 5 πέναλτι για κάθε ομάδα, ανέλαβε την τεράστια ευθύνη και σκόραρει στο πιο κρίσιμο – μέχρι το επόμενο – πέναλτι.

Τέρας ψυχραιμίας, ευστόχησε και απομακρύνθηκε προς τους συμπαίκτες του, με ένα πλατύ χαμόγελο. Θυμίζουμε ότι είχε να παίξει βασικός από το φαληρικό στάδιο!

Την ίδια ώρα, οι Αφρικανοί αντίπαλοι του, Μάντι Καμαρά και Σαμάτα, δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος της περίστασης. Η ψυχραιμία σε τέτοιες καταστάσεις κάνει τη διαφορά. Δεν είναι δεδομένη φυσικά, όμως αποτελεί μεγάλο προσόν.