Λαμία Αστέρας Τρίπολης Super League Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Η μάχη της τελευταίας θέσης των play off της Super League

24.02.24 | 09:20

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Η μάχη για την εξάδα της Super League μεταξύ Λαμίας και Αστέρα Τρίπολης έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, 3 αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Οι δύο ομάδες τη στιγμή αυτή έχουν απόσταση 4 βαθμών. Η Λαμία έχει 34 και ο Αστέρας Τρίπολης 30. Μόνο που η κάλυψη της διαφοράς δεν είναι αρκετή στους Αρκάδες, καθώς υστερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού έχουν γνωρίσει 2 ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια: 1-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος».

Αυτό σημαίνει ότι στις 3 τελευταίες αγωνιστικές θα πρέπει ο Αστέρας Τρίπολης να συγκεντρώσει 5 βαθμούς περισσότερους από τη Λαμία. Μία νίκη, δε, της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου σε κάποιο από τα παιχνίδια που τις απομένουν, θα υποχρεώσει αυτή του Μίλαν Ράσταβατς να κάνει το απόλυτο. Το 3×3 δηλαδή.

Τα ματς που απομένουν για Λαμία και Αστέρα Τρίπολης

Πάμε να δούμε τα 3 παιχνίδια που έχουν οι δύο υποψήφιοι για την 6η θέση της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος με φόντο τα play off.

Η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΚ στην 24η αγωνιστική, να πάει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στην 25η και να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στην 26η και τελευταία. Ένα πρόγραμμα που μόνο εύκολο δεν φαντάζει.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει να παίξει με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 24η αγωνιστική, γνωρίζοντας τι θα έχει να κάνει μία μέρα νωρίτερα η Λαμία κόντρα στην ΑΕΚ, να φιλοξενήσει την Κηφισιά στην 25η και να αντιμετωπίσει στις Σέρρες τον Πανασερραϊκό για την 26η.

Το σίγουρο είναι πως ο Αστέρας Τρίπολης ψάχνει τουλάχιστον 5 βαθμούς με απόλυτο τους 9 στην περίπτωση που η Λαμία δεν πάρει βαθμό. Η απάντηση, πάντως, για την 6η θέση μπορεί να ξεκαθαρίσει ακόμη και αυτήν την αγωνιστική, εάν η Λαμία νικήσει την ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης δεν κάνει το ίδιο κόντρα στον Ολυμπιακό.