ΓΚΑΡΣΙΑ Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Ξέρει να «επιβιώνει» και χωρίς τον Γκαρσία

23.02.24 | 22:06

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η φετινή σεζόν του Λιβάι Γκαρσία αποτελεί ένα απρόβλεπτο σενάριο με αρκετή δόση ατυχίας, αλλά και με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα που είχε ποτέ.

H AEK ετοιμάζεται να δώσει στη Λαμία το 24ο παιχνίδι της για το φετινό πρωτάθλημα αρχίζοντας σιγά-σιγά να… ξεκοκαλίζει την κανονική περίοδο της σεζόν. Στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας οι πιθανότητες συμμετοχής του Λιβάι Γκαρσία είναι ελάχιστες, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε ο επιθετικός από το Τρινιντάντ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η ενημέρωση αναφέρει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν είναι κάτι το σοβαρό, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δε θα αγωνιστεί στη Λαμία περισσότερο προληπτικά, για να είναι έτοιμος όταν τα… γάλατα σφίξουν, δηλαδή ενόψει Χαριλάου και play-off. Αν, λοιπόν, ο Γκαρσία λείψει από το ματς θα συμπληρώσει 13 ματς απουσίας στο πρωτάθλημα, ένα νούμερο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Πιο killer από πέρσι: 11 ματς και 11 γκολ

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής ο Γκαρσία έχει παίξει μόνο σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ενδεικτικό της κατάστασης που βρίσκεται φέτος είναι το γεγονός ότι σε αυτά τα 11 παιχνίδια έχει προλάβει να σκοράρει 11 φορές και να δώσει 2 ασίστ. Φοβερή αποτελεσματικότητα που τον έφερε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας παίξει λιγότερα από τα μισά ματς του μέχρι τώρα πρωταθλήματος.

Ανταγωνιστική με ή χωρίς τον Γκαρσία

Αν το περασμένο καλοκαίρι ρωτούσες κάποιον στην ΑΕΚ για το πώς φανταζόταν τη φετινή σεζόν με τον Γκαρσία, τότε αποκλείεται να σου έλεγε ότι θα περίμενε να παίξει μόλις 762 λεπτά λίγο πριν βγει ο Φλεβάρης. Τα πράγματα όμως στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις, αλλά όπως τα θέλει η πραγματικότητα. Και όταν αρχίσουν να στραβώνουν για μια μονάδα, πρέπει το υπόλοιπο γκρουπ να βρει τις λύσεις και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Με δεδομένο πως ο Γκαρσία είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι σημαίνει για την ομάδα ότι στερήθηκε τις υπηρεσίες του πιο κομβικού ποδοσφαιριστή της στο μισό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι η «Ένωση» παρέμεινε ανταγωνιστική και υπό αυτές τις συνθήκες δείχνει αρκετά πράγματα ως προς το μέταλλο που έχει χτίσει ο Αλμέιδα αλλά και ως προς τη γενικότερη βοήθεια που έχει πάρει από το ρόστερ.