Ολυμπιακός: Η «κατάρα» και το δικαίωμα να ονειρεύεται Φωτογραφία: Ιntime

Ολυμπιακός

Η «κατάρα» και το δικαίωμα να ονειρεύεται

23.02.24 | 21:29

Και η μπίλια έκατσε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η τρίτη ομάδα στην περσινή τελική κατάταξη του πρωταθλήματος και επίδοξη πρωταθλήτρια Ισραήλ είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να παίξει στα προημιτελικά του Conference League.

Μια κλήρωση που είναι σαφώς στα μέτρα του Ολυμπιακού. Πόσω μάλλον στα μέτρα του Ολυμπιακού του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που εμφανίζεται όλο και καλύτερος στους αγωνιστικούς χώρους.

Στα συν η ουδέτερη έδρα

Στα θετικά της υπόθεσης για τους «ερυθρόλευκους» είναι και το γεγονός πως η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ουδέτερο έδαφος της Σερβίας και μένει να αποφασιστεί αν θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Αν συμβεί αυτό, η έδρα της Μπάτσκα Τόπολα θα βαφτεί ξανά στα ερυθρόλευκα μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν όνειρα ακόμη και για τον τελικό της OPAP Arena. Όνειρα για τα οποία έδωσε… δικαιώματα η ίδια η ομάδα του Μεντιλίμπαρ με τις εμφανίσεις της στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Βάσκος έδειξε τον δρόμο λίγα λεπτά αφού έμαθε τον αντίπαλο και αυτός είναι να γίνεται ένα βήμα τη φορά. Ζητούμενο για τα παιχνίδια στις 7 και στις 14 Μαρτίου είναι δύο καλές εμφανίσεις με μίνιμουμ απόδοσης αυτό των παιχνιδιών με την Φερεντβάρος.

Κακός μπελάς για τις ελληνικές ομάδες η Μακάμπι

Η Μακάμπι μπορεί να μην είναι κανένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά τόσο γενικώς όσο και ειδικώς, οι Ισραηλινοί έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο μπελά για τις ελληνικές ομάδες. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έχουν αποκλειστεί και στις τέσσερις φορές που αντιμετώπισαν τους Ισραηλινούς, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να έχει πανηγυρίσει την πρόκριση το 2010, ενώ υπάρχει και το περσινό 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα, που αποτελεί και την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Όταν έχεις τέτοια ιστορία τότε μάλλον δεν έχεις δικαίωμα να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. Γιατί αυτό ακριβώς μπορεί να είναι η παγίδα της συγκεκριμένης κλήρωσης. Αν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίσει την Μακάμπι με την ίδια νοοτροπία και το ίδιο πάθος που θα αντιμετώπιζε την Αστον Βίλα τότε αυξάνει πολύ τις πιθανότητες του για να προκριθεί. Εξάλλου το κίνητρο είναι τεράστιο αφού έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.