Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Ετοιμάζει αρκετές αλλαγές ο Μεντιλίμπαρ

24.02.24 | 13:58

Επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό, που καλείται να αφήσει πίσω του την πρόκριση στη Βουδαπέστη και να επικεντρωθεί στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ένα ματς το οποίο θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στο «Γεώργιος Καραισκάκης», αφού οι Πειραιώτες κουβαλούν τιμωρία από το εκτός έδρας ματς με τον Βόλο.

Προφανώς και η αυτοπεποίθηση βρίσκεται στα ύψη μετά τις συνεχόμενες σημαντικές νίκες, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ακόμα τέταρτος στο πρωτάθλημα και έχει πολλή δουλειά να κάνει για να επιστρέψει με αξιώσεις στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό, προαπαιτούμενο είναι να κάνει το 3×3 μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και το πρώτο εμπόδιο έχει να κάνει με μια ομάδα, τον Αστέρα Τρίπολης, που διεκδικεί την είσοδο της στα πλέι οφ.

Άδειο το απουσιολόγιο στον Ολυμπιακό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού αφενός υπάρχει καταπόνηση από τα συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια και αφετέρου ακολουθεί πάλι ματς μεσοβδόμαδα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στην ενδεκάδα των Ναβάρο και Μπιανκόν που δεν ήταν διαθέσιμοι για το ευρωπαικό ματς, ενώ στο αρχικό σχήμα είναι πολύ πιθανό να δούμε και τους Μασούρα, Αλεξανδρόπουλο, Κίνι και Καρβάλιο.

Το καλό για τον Μεντιλίμπαρ είναι πως μετά από αρκετό καιρό το απουσιολόγιο είναι άδειο, αφού μετά τους Ελ Αραμπί, Κίνι και ο Ζέλσον Μαρτίνς ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και μένει να δούμε αν θα πάρει και πάλι χρόνο συμμετοχής την Κυριακή (25/2, 18:00).

Παράλληλα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστεί τακτικά το ματς ο Βάσκος τεχνικός, αφού για πρώτη φορά από τη μέρα που μετακόμισε στον Πειραιά προετοιμάζει ένα παιχνίδι με ξεκάθαρη την ταμπέλα του φαβορί για την ομάδα του.