ΕΠΟ UEFA BΡΟΥΤΣΗΣ Φωτογραφία: Ιntime

ΕΠΟ

Το ραντεβού UEFA – Πολιτείας και η… επόμενη μέρα

24.02.24 | 18:24

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Το ραντεβού της UEFA με την πολιτεία είναι προ των πυλών, όπως διαβάσατε πρώτοι στο monobala.gr και η ΕΠΟ με την Super League περιμένουν στη… γωνία.

Τόσο η Ομοσπονδία όσο και η διοργανώτρια αρχή, εξέφρασαν όπως διαβάσατε από τη πρώτη στιγμή στο monobala.gr την δυσαρέσκεια τους για τις ποινές της ΔΕΑΒ με αφορμή την τιμωρία του ΠΑΟΚ με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στα play off.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα έρθει στη χώρα μας προκειμένου να συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, καθώς πλέον υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδόσφαιρου μετά τις τιμωρίες που επέβαλε η ΔΕΑΒ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση τονίζει ότι έχει ξαναγίνει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο από την πολιτεία και υπενθυμίζει, τι είχε συμβεί με Υπουργό τον Σταύρο Κοντoνή, ωστόσο τότε στην ΕΠΟ είχε δημιουργηθεί μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή η οποία είχε μάλιστα πάρει το…πράσινο φως από την UEFA.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι κάλεσαν την ΕΠΟ και την Λιγκα στην διαβούλευσή, και ότι θα μπορούσε η ομοσπονδία να επικοινωνήσει με την UEFA ενημερώνοντάς την για τις εξελίξεις.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  στην  συνάντηση που θα έχει με την πολιτεία και με την ΕΠΟ, έχει σκοπό να εκφράσει τις αντιρρήσεις με τη διάταξη του νόμου που δίνει το δικαίωμα σε ένα κρατικό όργανο να επιβάλλει ποινές σε ομάδες για αδικήματα για τα οποία αποφαίνονται τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Αυτό που απομένει πλέον ειναι αν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν ποινές από την UEFA, και από την άλλη αν η κυβέρνηση εξετάσει τα νομικά παράθυρά να επιβάλει ποινές χωρις ωστόσο να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.

Μάλιστα όπως είπε ο οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης  σε συνέντευξή του «το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν έκλεισε από τη ΔΕΑΒ, αλλά από τις κροτίδες που έπεσαν».

TAGS