Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης (18:00, Cosmote Sport 2 HD): Την νίκη για να πλησιάσουν την κορυφή θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (18:00, Cosmote Sport 2 HD): Να μείνουν κοντά στην κορυφή θέλουν οι «ερυθρόλευκοι»

25.02.24 | 08:42

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (24/2, 18:00), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μοναδικό στόχο την νίκη για να μείνουν κοντά στην κορυφή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 4η θέση με 4 βαθμούς από τη δεύτερη και τρίτη θέση που βρίσκονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και  στο -8 από την πρώτη ΑΕΚ.  Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη για να προσεγγίσουν την Λαμία, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο +4 και την 6η θέση.

Ο Βασίλης Φωτιάς έχει οριστεί διαιτητής της αναμέτρησης, με τον Ανδρέα Μεϊντάνα και τον Βασίλη Νικολακάκη βοηθούς του. Στο VAR θα είναι ο Σπύρος Ζαμπαλάς και AVAR ο Γιώργος Στεφανής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης.

Άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Τρίπολη στον πρώτο γύρο

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο επικράτησε 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League, με 2 γκολ του Κώστα Φορτούνη.

 

Πολλές αλλαγές από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές, αφού η ομάδα του προέρχεται από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, με δύο μεγάλες νίκες (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4, Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1).

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρέτσος και Ορτέγκα, που ήταν βασικοί την Πέμπτη στο ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά και οι Ντόη, Ελ Αραμπί, Άμπι και Ζέλσον Μάρτινς με τον τελευταίο να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό. Στην αποστολή, όμως, προστέθηκαν οι Καμπράλ και Βέζο.

Τα πλάνα του Βάσκου τεχνικού για την ενδεκάδα αναμένεται να είναι τα εξής. Ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην πίσω γραμμή θα έχει τους Κίνι, Μπιανκόν, Κάρμο και Ρίτσαρντς, με τον Ρόντινει πιθανόν να παίρνει τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης. Στη μεσαία γραμμή Αλεξανδρόπουλος και Ιμπόρα διεκδικούν θέση, ενώ στην επίθεση ο Μασούρας θα βρεθεί στο ένα άκρο και στο άλλο ένας εκ των Ποντένσε ή Καμπράλ. Σε ότι αφορά την κορυφή  ο Ναβάρο αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να παίξει ακριβώς πίσω του ο Γιόβετιτς.

Με σημαντικές απουσίες ο Αστέρας Τρίπολης

Με απουσίες θα παραταχθεί ο Αστέρας Τρίπολης στο Φάληρο.

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν έχει στην διάθεσή του τον Χουλιάν Μπαρτόλο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ είναι ο Χουάν Μουνάφο δεν είναι έτοιμος ακόμα. Τέλος εκτός για ακόμη ένα παιχνίδι θα είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός των Αρκάδων μπορεί να υπολογίζει στους: Γραμματικάκη, Τσιφτσή, Χουχούμη, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Λύρατζη, Άλβαρε, Χριστόπουλο, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Παλάσιος, Σουρλή, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλή, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζη, Καλτσά.