ΜΑΛΗΣ - ΣΑΜΑΤΑ Φωτογραφία: Ιntime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (17:00 – Cosmote Sport 1 HD): Άλλος για «come back» και άλλος για παραμονή

25.02.24 | 08:48

Την επιστροφή του στις νίκες ψάχνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κοντράρει τον ανεβασμένο Παναιτωλικό (25/2 17:00 Cosmote Sport 1 HD) για την 24η αγωνιστική της Super League .

Ο «δικέφαλος» του Βορρά την προηγούμενη αγωνιστική έχασε την πρώτη θέση από ΑΕΚ, καθώς γνώρισε την ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι 2η με 51 βαθμούς όσους έχει και τρίτος Παναθηναϊκός.

Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμου τους μετά από τον αποκλεισμό στο ματς θρίλερ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στους «πράσινους».

Από την άλλη στο Αγρίνιο το κλίμα είναι αρκετά καλό, καθώς ο 11ος στη βαθμολογία Παναιτωλικός είναι για τρία παιχνίδια αήττητος μετρώντας μια νίκη και δύο ισοπαλίες, φτάνοντας τους 19 βαθμούς οι οποίοι του έχουν δώσει ανάσα στη μάχη για την παραμονή.

Στον Παναιτωλικό έχουν ακόμη ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα καθώς στις 28/2 αντιμετωπίζουν και τον Ολυμπιακό στην εμβόλιμη αγωνιστική.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε να χάνει από τον Παναιτωλικό χάρη στο γκολ του Τορεχόν έφερε τούμπα το ματς με δύο υπέροχα γκολ από τους Σαμάτα και Ζίβκοβιτς

Το ματς είχε γίνει για την 11η αγωνιστική της  Super League.

Διαιτητής ο Κατσικογιάννης

Τον Αλέξανδρο Κατσικογιάννη της ΕΠΣ Ηπείρου όρισε η ΚΕΔ για τον αγώνα.

Ο Ηπειρώτης διαιτητής θα έχει βοηθούς τους… συντοπίτες του, Αθανάσιο Κόλλια και Θεόφιλο Μωυσιάδη, ενώ 4ος ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης της ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο VAR, θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος της ΕΠΣ Αργολίδας με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψαρρη της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Η αποστολή και το πλάνο του Πετράκη

Ο τεχνικός των «καναρινιών» κατέληξε σε 21 ποδοσφαιριστές, ενώ νέο πρόσωπο θα είναι ο Στέφανος Καπίνο που επιστρέφει στην αποστολή, αλλά θέση βασικού φαίνεται πως θα πάρει ο Αργεντινός Τσάβες.

Στην άμυνα την αριστερή πλευρά αναμένεται να καλύψει ο Τορεχόν και την δεξιά ο Λιάβας κι όσο για την τριάδα της άμυνας εκεί φαίνεται να υπάρχει ένα πρώτο ερωτηματικό. Με δεδομένη την απουσία του Μπρούνο Ντουάρτε, ο Πετράκης καλείται να αφήσει έναν από Οικονόμου, Μαλή, Μλάντεν και Στάγιτς στον πάγκο.

Ένας εκ των Πέρες και Τσιγγάρας θα πάρει φανέλα βασικού, ενώ μπροστά τους αναμένεται να είναι αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης και δεξιά ένας εκ των Χουάνπι και Φρεντ Ντουάρτε. Κι όσο για το επιθετικό δίδυμο του Παναιτωλικού, σίγουρη θα είναι η παρουσία του απόλυτου Πέδρο με επικρατέστερο παρτενέρ του τον Ντίαζ αντί του Σενγκέλια.

Όσο για την αποστολή του Παναιτωλικού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αυτήν αποτελούνε οι: Καπίνο, Ταμπίντζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Μπελεβώνης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Μπουζούκης, Ντίας, Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέρες, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Πέδρο, Μαλής, Στάγιτς και Λιάβας.

Πονοκέφαλος για Λουτσέσκου

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τον «δικέφαλο», καθως ο Τάισον ένιωσε ενοχλήσεις και «κόπηκε» από την αποστολή, όπως και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι που μετά το τέλος της προπόνησης ανέβασε πυρετό.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη της ενδεκάδας του, καθώς ο Μπράντον Τόμας είναι τιμωρημένος και ο Μπάμπα Ράχμαν την Παρασκευή (23/2) επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη περιπέτεια που έζησε στη Λεωφόρο το βράδυ της Τετάρτης (21/2)

Στην λίστα των απόντων θα πρέπει να προστεθούν και οι τραυματίες Γιάννης Μιχαηλίδης και Γουίλιαμ Τρόοστ – Έκονγκ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει για αγωνιστικούς λόγους και ο Χάρης Τσιγγάρας, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδερφό του, Άγγελο, ο οποίος αγωνίζεται στον Παναιτωλικό.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Ράζβαν Λουτσέσκου στελέχωσε την αποστολή με τους εξής ποδοσφαιριστές:

Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Ρικάρντο, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τζίμας και Σαμάτα, με τον Μπαλωμένο να είναι αυτός που θα «κοπεί» αύριο από την 20άδα εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής!