Ολυμπιακός

Τα 24 σερί ματς χωρίς ήττα του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα και το εντυπωσιακό 73%

25.02.24 | 11:00

Γράφει: Θάνος Κονταξής

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (18:00, Cosmote Sport2) τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», με την παράδοση να δείχνει το δρόμο της νίκης στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης θα συναντηθούν για 45η φορά στην ιστορία τους, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν μια εξαιρετική παράδοση εναντίον των Αρκάδων. Αυτή η παράδοση, δείχνει το δρόμο της νίκης στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ, με το Βάσκο τεχνικό να στοχεύει στο 4/4 στον πάγκο του συλλόγου.

Η ήττα στο πρώτο ματς και το τρομερό 73%

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται ανελλιπώς στη «μεγάλη» κατηγορία από τη σεζόν 2007-08, όταν και ανέβηκε για πρώτη φορά. Ήταν η χρονιά που οι Αρκάδες, εκτός του Ολυμπιακού, νίκησαν και τους  άλλους τρεις «μεγάλους», χάνοντας την 5η θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη για μόλις ένα βαθμό.

Από αυτή την πρώτη νίκη με 1-0 με γκολ του Φιλομένο, ο Αστέρας Τρίπολης έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο… αγαπημένες ομάδες του Ολυμπιακού. Αυτό γιατί, σε 44 ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, οι Πειραιώτες μετρούν 32 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες.

Τουτέστιν, η αναλογία νικών του Ολυμπιακού επί του Αστέρα αγγίζει το 73%. Νούμερο που καθιστά την ομάδα της Τρίπολης 11η στη σχετική κατηγορία, στην ιστορία των «ερυθρολεύκων».

Ομάδα

Αγώνες

Αναλογία νικών

Παναιτωλικός

31 87.1%

Ιωνικός

37

83.8%

Αιγάλεω

51 82.4%

Πιερικός

33 81.8%
Λεβαδειακός 41

78.0%

Καβάλα

40 75.0%
Παναχαϊκή 58

74.1%

Εθνικός Πειραιώς

72 73.6%

Προοδευτική

30 73.3%

Απόλλων Σμύρνης

89 73.1%
Αστέρας Τρίπολης 44

73.0%

*Έχουν προσμετρηθεί ομάδες με τις οποίες ο Ολυμπιακός έχει παίξει τουλάχιστον 30 ματς.

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει από τον Αστέρα συνολικά 105 βαθμούς, κάτι που τοποθετεί τους Αρκάδες στη 17η θέση της συγκεκριμένης λίστας. Τέλος, λιγότερες από τρεις ήττες (σε τουλάχιστον 30 ματς), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο εναντίον του Ιωνικού (καμία ήττα), του Παναιτωλικού (μία ήττα) και των Αιγάλεω και Καβάλας (δύο ήττες).

Το σερί των 24 αήττητων αγώνων, το απόρθητο «Καραϊσκάκης» και ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός διατηρεί ένα εξαιρετικό σερί αήττητων παιχνιδιών εναντίον του Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να χάσουν από τη σεζόν 2013-14 και το 2-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Κάτι που σημαίνει πως παραμένουν αήττητοι εναντίον των Αρκάδων επί 24 διαδοχικά παιχνίδια για Κύπελλο και πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 18 φορές, επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ το συνολικό σκορ είναι 51-11 υπέρ των Πειραιωτών.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί, πως ο Αστέρας δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Φαληρικό γήπεδο. Σε 21 ματς, ο Ολυμπιακός έχει βγει νικητής 19 φορές ενώ μόλις δύο φορές οι Αρκάδες έχουν φύγει με το βαθμό στις βαλίτσες τους.

Τέλος, ένα γνώριμο πρόσωπο και για τους δύο είναι ο πρώτος σκόρερ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, που έχει σκοράρει 11 φορές σε 15 ματς εναντίον των Αρκάδων. Μάλιστα, η ομάδα της Τρίπολης είναι το αγαπημένο «θύμα» του Έλληνα μεσοεπιθετικού, καθώς εναντίον καμίας άλλης ομάδας δεν έχει σκοράρει περισσότερες φορές. Άξιο αναφοράς είναι ότι στη δεύτερη θέση ακολουθεί ένας ακόμα εν ενεργεία παίκτης. Ο Γιώργος Μασούρας έχει σκοράρει επτά φορές εναντίον του Αστέρα (όσες κι εναντίον του ΠΑΟΚ), όλα με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».