Στο μυαλό όλων στον Άρη ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Φωτογραφία: Intime

Άρης

Ο Άρης κλείδωσε τα playoffs και πλέον φουλάρει για… τελικό

26.02.24 | 10:26

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο πρώτος στόχος του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League επιτεύχθηκε μετά τη νίκη με 2-0 επί του Βόλου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτός ήταν η παρουσία για μία ακόμη συνεχόμενη χρονιά στα playoffs και πλέον σειρά παίρνει ο επόμενος. Της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson και η κατάκτηση του τροπαίου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης, μία μέρα πριν από το 2-0 επί του Βόλου στο περιθώριο της κοπής της πίτας είχε φροντίσει να τον οριοθετήσει. Εκεί όπου είχε δώσει το σύνθημα για την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου αλλά και της 4ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα μετά και από τα playoffs.

Η δίψα του κόσμου

Πλέον το μπαλάκι έχει περάσει στον Άκη Μάντζιο με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του για να τον κάνουν πράξη. Και ειδικότερα το όνειρο του Κυπέλλου με άπαντες να εισπράττουν την ξεκάθαρη δίψα που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου της ομάδας. Όπως συνέβη και στη νίκη επί του Βόλου από όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης στην επιστροφή τους μετά από 91 ημέρες.

Ενός τελικού που για τον Άρη απέχει ένα παιχνίδι. Του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναιτωλικό της 6ης Μαρτίου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εκεί όπου η ομάδα του Μάντζιου καλείται να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε στο Αγρίνιο έχοντας το προβάδισμα μετά το υπέρ της 1-0 με την κεφαλιά του Φραν Βέλεθ.

Τη δουλειά της πρόκρισης στον τελικό και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το πως θα φθάσει στην κατάκτησή του. Στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι που της απομένει στον φετινό θεσμό όπου παραμένει αήττητη. Στο μεγάλο ραντεβού της 18ης Μαΐου όπου τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Κύπελλο=Ιστορία=Ευρωπαϊκό εισιτήριο

Σε περίπτωση που το καταφέρει, θα φέρει έναν ακόμη τίτλο στον Άρη μετά από 54 χρόνια και το 1970 και αυτόματα θα περάσει στην ιστορία. Επίσης θα ισοδυναμεί με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ότι και αν γίνει στις 10 αγωνιστικές των playoffs.

Πιο κοντά… από την 4η θέση

Για αυτό και ο Θόδωρος Καρυπίδης έδωσε το διπλό σύνθημα. Εκτός της κατάκτησης του Κυπέλλου και της 4ης θέσης. Μόνο που ο Άρης τη στιγμή αυτή δύο αγωνιστικές πριν ξεκινήσουν οι 10 αγωνιστικές των playoffs απέχει 9 βαθμούς από αυτήν. Εκεί όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός που με τη σειρά του έχει μπει και πάλι σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η 4η θέση να φαντάζει πιο μακρινός στόχος από τα δύο παιχνίδια που απομένουν για το Κύπελλο.

Για αυτό και είναι ξεκάθαρο πως στον Άρη ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι ένας. Ο τελικός της 18ης Μαΐου και αφού οριστικοποιηθεί η παρουσία του σε αυτόν και το ποια θα είναι η έδρα του, πιθανότερη το ΟΑΚΑ παρουσία και 25.000 φιλάθλων του, η κατάκτησή του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για να περάσει στην ιστορία η φετινή χρονιά και παράλληλα να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία για την επόμενη περίοδο.

Με γεμάτο οπλοστάσιο

Οπότε πλέον ξεκάθαρα από σήμερα ο Άρης φουλάρει για το μεγάλο… ραντεβού και το πως θα παρουσιαστεί πανέτοιμος. Το παιχνίδι της Τετάρτης (28/2) εξάλλου με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο αποτελεί μία πρώτης τάξης πρόβα. Στα ευχάριστα εξάλλου για τον Μάντζιο είναι το γεγονός ότι το οπλοστάσιο του τεχνικού του Άρη γεμίζει και πάλι. Κάτι που μόνο ικανοποιημένο μπορεί να τον αφήνει εν όψει του μεγάλου στόχου της χρονιάς. Ο Βέλεθ επέστρεψε, ο Ζουλ είναι και πάλι εδώ ενώ ο Φαμπιάνο ετοιμάζεται, τη στιγμή που ο Μορόν σκοράρει ασταμάτητα και ο Ανσαριφάρντ εκτός από χρόνο συμμετοχής πήρε μπρος.