Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

«Καυτός» ο Ελ Κααμπί, σκοράρει κάθε 45 λεπτά μετά το Κόπα Άφρικα

26.02.24 | 08:50

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μιας ακόμα νίκης του Ολυμπιακού. Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν ούτως ή άλλως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του την φετινή σεζόν, όμως από την στιγμή που επέστρεψε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεν σταματά να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.

Συγκεκριμένα ο Ελ Κααμπί μετά τις υποχρεώσεις του με το Μαρόκο έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και με εξαίρεση το πρώτο, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έχει σκοράρει σε όλα τα υπόλοιπα με απολογισμό 7 γκολ στα τελευταία 5 ματς.

Το πιο εντυπωσιακό ακόμα είναι πως σε κανένα από αυτά τα 6 παιχνίδια δεν αγωνίστηκε σε ολόκληρη την διάρκεια τους. Σε κάποια ξεκίνησε βασικός, σε κάποια ήρθε από τον πάγκο. Συνολικά έχει αγωνιστεί 320 λεπτά και κάνοντας την αναλογία βγαίνει το εξωπραγματικό ένα γκολ κάθε 45 λεπτά σχεδόν!

Με τα δύο που σημείωσε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο 30χρονος φορ έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα (μόνο ο Μορόν με 13 έχει πετύχει περισσότερα) και τα 19 συνολικά στη σεζόν. Έχει ξεπεράσει ήδη δηλαδή τον περσινό πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού που ολοκλήρωσε την χρονιά με 18. Μόνο που ο Ελ Καμπί έχει μίνιμουμ μπροστά του 14 παιχνίδια ακόμα και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η κορυφαία επίδοση στο σκοράρισμα στους «Πειραιώτες» τα τελευταία 20 χρόνια ανήκει στον συμπατριώτη του Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο οποίος την σεζόν 2020-21 είχε πετύχει 28 τέρματα.