Καβάλα: Καταλύτης ο Βασίλης Παπαδόπουλος, «on fire» με 11 γκολ στα 10 σερί νικηφόρα ματς Φωτογραφίες: Kavala Fc (Instagram), INTIME, Αο Χανιώτης (Facebook)

Α Όμιλος

Καβάλα: Καταλύτης ο Βασίλης Παπαδόπουλος, «on fire» με 11 γκολ στα 10 σερί νικηφόρα ματς

26.02.24 | 13:05

 

Απόλυτος πρωταγωνιστής και «killer» με ηγετικό ρόλο. Για τον πρώτο σκόρερ της Καβάλας και του Α΄ ομίλου ο λόγος, τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

Πέντε μήνες με 21 τέρματα σύνολο, σε 22 εμφανίσεις…

Ο 29χρονος Καβαλιώτης επιθετικός… οργιάζει στη δεύτερη θητεία του στον ΑΟΚ, έχοντας 21 γκολ ως τώρα, μετά από 24 αγωνιστικές (έπαιξε στις 22) και από τα 68 τέρματα που έβαλαν συνολικά οι πρωτοπόροι του ομίλου, με διαφορά περισσότερα από κάθε άλλη σε όλη στη Γ΄ Εθνική. Και όλα αυτά μέσα σε περίπου ένα πεντάμηνο!

16 σουτ, 5 κεφαλιές – Πρωτιά με το κεφάλι…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το μερίδιό του στην πορεία για την ομάδα του Τίμου Καβακά είναι ασφαλώς τεράστιο, για αυτό το +7 που φέρνει διαρκώς πιο κοντά στο στόχο την ιστορική ομάδα της ανατολικής Μακεδονίας. Πιο ειδικά, ο επιθετικός της Καβάλας έχει βρει δίχτυα με 16 σουτ και 5 κεφαλιές. Μαζί με τον Βιγιάλμπα του Θεσπρωτού, ο «μπόμπερ» του ΑΟΚ έχει τα περισσότερα γκολ με κεφαλιές φέτος.

Σκοράρει κάθε… 80 λεπτά, συνήθης ύποπτος και…MVP

Βάσει επιδόσεών του, ο Βασίλης Παπαδόπουλος σκοράρει με πολύ μεγάλη συχνότητα και συγκεκριμένα… κάθε 80 λεπτά! Είναι συνεπώς απόλυτα λογικό να έχει ψηφιστεί MVP σε πολλά παιχνίδια της ομάδας του, ως μόνιμος σκόρερ της.

Τρία «κανόνια» ταυτόχρονα, +4 στον όμιλο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε αργά στην Καβάλα, το φθινόπωρο (τέλη Σεπτέμβρη). Αρχικά «πυροβολούσε» κατά ριπάς ο Κοσμάς Γκέκας, με 17 γκολ, δεύτερος σκόρερ του ομίλου προς το παρόν και για καιρό ήταν ο πρώτος.

Μετά όμως ήρθε η… προσπέραση στη λίστα των σκόρερ από τον Παπαδόπουλο, με τους δυο τους όμως να κάνουν εξαιρετική δουλειά στη γραμμή κρούσης, μαζί με τον Νίκο Σαμπανίδη, που ήρθε το χειμώνα. Οι τρεις τους το τελευταίο διάστημα συνυπάρχουν στην ίδια ενδεκάδα, για ένα φουλ επιθετικό σχήμα.

Μια θεαματική, παραγωγική και επιθετικογενής ομάδα, ασφαλώς βοηθά και τις μονάδες να ξεχωρίζουν, μέσα από τη δημιουργία φάσεων και τα υψηλά στάνταρ ποιότητας, για την επίθεση που πετά… φλόγες, όπως επιβεβαιώνουν συντριπτικά και οι αριθμοί.

Ο… απρόσμενος «συμπαραστάτης»

Βεβαίως, «αποκάλυψη» φέτος στο σκοράρισμα για τους Καβαλιώτες είναι ένα αμυντικό χαφ, ο Λάζαρος Τζελίδης με… 8 (!) γκολ.

Μάλιστα, ο ίδιος βρήκε δίχτυα ταυτόχρονα με τον Βασίλη Παπαδόπουλο στα τρία από τα τέσσερα τελευταία νικηφόρα ματς, όταν δηλαδή είχαν δυο σκόρερ οι επίδοξοι πρωταθλητές (σκόραραν αμφότεροι με Απόλλωνα Παραλιμνίου, Χανιώτη και Ορέστη Ορεστιάδας, με τον πρώτο σκόρερ του ομίλου να σκοράρει… μόνος στο 0-1 στην Ευκαρπία).

Ίδια συνταγή σε σκόρερ και από δυο γκολ διαφορά σε κάθε τρίποντο.

Δέκα σερί νίκες, δε σκόραρε μόνο στη μία!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα επιτεύγματα του Βασίλη Παπαδόπουλου με τη γαλάζια φανέλα με το καραβάκι με την Αργώ είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ήταν η 13η αγωνιστική, στις αρχές Δεκέμβρη, όταν η Καβάλα είχε την τελευταία απώλεια βαθμών, χάνοντας 1-0 στην Ημαθία από τον ουραγό Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας.

Σε λιγότερο από τρίμηνο, τόσο ο ΑΟΚ, όσο και ο έμπειρος φορ έκαναν… πράματα και «θάματα». Έντεκα σερί νίκες, οι δέκα στο γήπεδο και η μια στα χαρτιά με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου.

Στα «9/10» τρίποντα βρήκε δίχτυα ο Παπαδόπουλος. Δε σκόραρε μόνο στο 1-0 εντός με τον Άρη Πετεινού, για την 20η αγωνιστική, όταν για τους πρωτοπόρους σκόραρε ο Καρακώστας.

Πέτυχε όμως από δυο γκολ σε άλλες δυο νίκες και έτσι τα τέρματά του σε αυτό το νικηφόρο σερί ξεπέρασαν τις… συμμετοχές του. Συγκεκριμένα, από δυο γκολ πέτυχε στις εντός έδρας νίκες με Αναγέννηση Επανομής (4-0, 18η αγωνιστική) και Χανιώτη (3-1, 23η αγωνιστική).

Συνεπώς, 11 γκολ δικά του στις 10 τελευταίες σερί νίκες, εκ των οποίων 8 γκολ στο 2024, στα 7 τελευταία ματς. Ήταν ήδη επιδραστικός και στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, αλλά πλέον είναι βαρόμετρο εξ’ ορισμού, παίρνοντας την Καβάλα από το χέρι και οδηγώντας τη με συνέπεια, σταθερότητα και ασφάλεια προς τη Super League 2.

Υποσχέσεις για… 30+, ποτέ πάνω από 9 γκολ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μια χρονιά και για τον ίδιο σημείο αναφοράς όπως εξελίσσεται, βάσει του δείκτη παραγωγικότητας και ενώ απομένουν 10 αγωνιστικές. Με ανάλογη συνέχεια, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και το… φράγμα των 30 γκολ φέτος! Άλλωστε, είναι ήδη η πιο αποτελεσματική σεζόν στην καριέρα του, αφού ποτέ δεν είχε σημειώσει πάνω από 9 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στατιστικά για… φίλημα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Αναλυτικά ο Βασίλης Παπαδόπουλος με αριθμούς, στο τρέχον νικηφόρο σερί 11 αγώνων (οι 10 στο γήπεδο, όπου δε σκόραρε μόνο σε ένα ματς):

*14η αγωνιστική, νίκη 6-1 εντός με Βέροια, 1 γκολ, 3 βαθμοί
*15η αγωνιστική, νίκη 2-0 στη Θέρμη με Θερμαϊκό, 1 γκολ, 3 βαθμοί
*16η αγωνιστική, νίκη 2-0 εντός με Άρη Αβάτου, 1 γκολ, 3 βαθμοί
*17η αγωνιστική, νίκη 3-0 στα χαρτιά με Κεραυνό Αγγελοχωρίου
*18η αγωνιστική, νίκη 4-0 εντός με Αναγέννηση Επανομής, 2 γκολ, 3 βαθμοί
*20η αγωνιστική (προηγήθηκε χρονικά), νίκη 1-0 εντός με Άρη Πετεινού, μόνη φορά που δε σκόραρε ο Β. Παπαδόπουλος εντός του σερί
*19η αγωνιστική (εξ΄αναβολής), νίκη 7-0 εκτός με Αετό Βαρβάρας, 1 γκολ, 3 βαθμοί
*21η αγωνιστική, νίκη 2-0 εκτός με Απόλλωνα Παραλιμνίου, 1 γκολ, 3 βαθμοί
*22η αγωνιστική, νίκη 1-0 με Νίκη Ευκαρπίας εκτός, 1 γκολ, 3 βαθμοί
*23η αγωνιστική, νίκη 3-1 εντός με Χανιώτη, 2 γκολ, 3 βαθμοί
*24η αγωνιστική, νίκη 2-0 με Ορέστη Ορεστιάδας εκτός, 1 γκολ, 3 βαθμοί

Η διαδρομή του ως τώρα

Την επόμενη αγωνιστική η Καβάλα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ενώ υπενθυμίζεται οτι στην ως τώρα καριέρα του ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει παίξει ακόμα σε ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Τρίκαλα, Κύπρο, Ηρακλή (επίσης παραγωγική σεζόν, που σφραγίστηκε με άνοδο), Ιάλυσο Ρόδου, Δόξα Δράμας, Πιερικό και Αλμωπό Αριδαίας (πέρυσι).