Ολυμπιακός - Όρτα - Τσικίνιο - Φορτούνης Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Η απόφαση του CAS που μπορεί να αλλάξει τα πάντα

26.02.24 | 16:28

Ο μεταμορφωμένος, με τον  Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, Ολυμπιακός πηγαίνει από νίκη σε νίκη και μειώνει συνεχώς την διαφορά από τις ομάδες που κυνηγάει.

Στόχος των Πειραιωτών είναι να μπουν με όσο το δυνατόν καλύτερες πιθανότητες στα play off αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους ίδιους καθώς ακόμα και να κερδίσουν τα δύο ματς που απομένουν αν κάνουν το ίδιο και οι αντίπαλοι τους τότε οι διαφορές θα παραμείνουν ως έχουν.

Μετά και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, στο -4 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο -2 από τον τρίτο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά μπορούν να διαφοροποιηθούν σημαντικά και μαζί τα δεδομένα για τη μάχη του τίτλου από την απόφαση του CAS για το περιβόητο ντέρμπι της κρότιδας. Μια απόφαση που φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από τα εγχώρια αρμόδια όργανα με αφαίρεση ενός βαθμού, ενώ έχασε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στα  χαρτιά με 0-3.

Ακόμα και ο ένας βαθμός να επιστραφεί στους Πειραιώτες θα πλησιάσουν ακόμα πιο πολύ, ενώ στην περίπτωση που αποφασιστεί να συνεχιστεί το ντέρμπι από το σημείο που διακόπηκε τότε θα έχουν την ευκαιρία με μία νίκη να ανέβουν στην δεύτερη θέση (έχοντας την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ) και να βρεθούν μια ανάσα από την κορυφή, μόλις στο -1 από την ΑΕΚ. Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε πως θα μιλάμε με εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τη μάχη του τίτλου και τους διεκδικητές του. Όπως και να ´χει τις επόμενες μέρες αφού υπάρχει υποχρέωση η απόφαση να βγει πριν την εκκίνηση των play off.