Άρης

Με… φόρα στη Λεωφόρο για το «διπλό» ο Άρης

28.02.24 | 08:56

Γράφει: Θάνος Κονταξής

Ο Άρης ταξιδεύει στην Αθήνα για να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό (28/2, 21:00), όντας σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην Αθήνα με ανεβασμένο ηθικό. Οι «κίτρινοι» διανύουν περίοδο με νίκες και πειστικές εμφανίσεις, επιθυμώντας να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους και μετά τον σημερινό αγώνα.

Η τρίτη καλύτερη εκτός έδρας ομάδα των 5 τελευταίων αγωνιστικών

Στην εξαιρετική εκτός έδρας παρουσία του το τελευταίο διάστημα θέλει να στηριχθεί ο Άρης για να φύγει με τη νίκη από τη Λεωφόρο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι η τρίτη καλύτερη εκτός έδρας ομάδα τις τελευταίες 5 αγωνιστικές, έχοντας συγκεντρώσει 11 βαθμούς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και ούσα φυσικά αήττητη. Μαζί του βρίσκεται και η ΑΕΚ, αλλά η Ένωση έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. (+8 αντί +7). Καλύτερη ομάδα σε αυτό το διάστημα είναι ο ΠΑΟΚ με 12 κερδισμένους βαθμούς μακριά από το γήπεδό του.

Ο Άρης έχει φύγει με νίκες από την έδρα του Παναιτωλικού, της Κηφισιάς και του Ατρόμητου, ενώ άφησε βαθμούς στις έδρες του Πανσερραϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αξιοσημείωτη είναι και η αμυντική επίδοση των «κίτρινων» σε αυτά τα 5 εκτός έδρας παιχνίδια. Η ομάδα του Μάντζιου έχει δεχθεί μόλις 1 τέρμα (από τον Πανσερραϊκό στο 90+5). Φυσικά, επίτευγμα που τοποθετεί τον Άρη στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας και με διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (4 γκολ) και την τρίτη ΑΕΚ (5 γκολ).

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ναι μεν έχει 1 μόλις εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά οι 2 σερί ισοπαλίες με τη Λαμία και την Κηφισιά, δημιουργούν πίεση στους «πράσινους». Μάλιστα, η ομάδα του Τερίμ έχει μόλις την 5η καλύτερη επίθεση στη Super League, στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

Το αήττητο σερί του Άρη

Η τελευταία ήττα του Άρη στο πρωτάθλημα ήταν στις 21 Ιανουαρίου, όταν και έχασε με 2-1 στο «Βικελίδης» από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, για να βρει κανείς ήττα των «κίτρινων» εκτός έδρας πρέπει να πάει στην τρίτη μέρα του νέου έτους. Στις 3/1 η ομάδα του Μάντζιου είχε ηττηθεί με 3-2 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι βέβαια που είχε προηγηθεί με 2-0 μόλις στο 14′.

Έκτοτε, οι Θεσσαλονικείς μετρούν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία μόλις ήττα (αυτή από τον Ολυμπιακό) σε 8 ματς πρωταθλήματος.

 

Ο Μορόν κάνει τη διαφορά για τον Άρη

Ο Λορέν Μορόν αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος με 13 γκολ σε 23 εμφανίσεις. Έχει σκοράρει τρία γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Άρη και τον οδηγεί με άνεση στα πλέι οφ πρωταθλήματος αλλά και προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο 30χρονος Ισπανός φορ διανύει την καλύτερη σεζόν του φέτος, καθώς τα 13 γκολ που έχει πετύχει (με μίνιμουμ 13 ματς να απομένουν), έχει ξεπεράσει κάθε άλλη χρονιά του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας φυσικά. Χαρακτηριστικά, την ακριβώς επόμενη καλύτερή του σεζόν (2019-20) είχε σκοράρει 10 φορές με την Μπέτις στη La Liga.