Ο Ορμπελίν Πινέδα στην προεπιλογή του Μεξικού Φωτογραφία: Eurokinissi

ΑΕΚ

Στην προεπιλογή του Μεξικού ο Πινέδα

27.02.24 | 10:12

Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας του Μεξικού, με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Χάιμε Λοθάνο, να τον συμπεριλαμβάνει στην 60μελή προεπιλογή για τα παιχνίδια του Μαρτίου.

Ο εκλέκτορας των «τρικολόρ» είχε ταξιδέψει ως την Αθήνα και τον είχε παρακολουθήσει σε παιχνίδι της ΑΕΚ. Οπότε η κλήση του Πινέδα φάνταζε βέβαιη.

Ο παίκτης της Ένωσης στα 8 χρόνια που φορά τη φανέλα του Μεξικού, έχει αγωνιστεί συνολικά 64 φορές, με απολογισμό 9 γκολ.

Το Μεξικό θα αντιμετωπίσει τον Παναμά στο Τέξας (22/3, 05:15) για τα ημιτελικά του Concacaf Nations League και αν περάσει στον τελικό, θα κληθεί να παίξει με τον νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τζαμάικα.

Αντίθετα, ο συμπατριώτης του Πινέδα και συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, Ροδόλφο Πισάρο, δεν βρέθηκε στην 60μελή προεπιλογή του Λοθάνο, αφού και με την Ένωση φέτος δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, με μόλις 1 ασίστ σε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την Ένωση θα αναχωρήσουν για την άλλη άκρη του Ατλαντικού και τα αδέλφια Γκαρσία, που βρέθηκαν στην προεπιλογή του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.