Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Οι εξηγήσεις για το πρόστιμο, το μήνυμα της διοίκησης και η αναγκαία ψυχραιμία

27.02.24 | 18:35

Μόλις λίγες ημέρες μετά το γενναιόδωρο πριμ ύψους 500.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, ήρθε και η ηχηρή «καμπάνα». Όπως έγινε γνωστό από χθες, η διοίκηση επέβαλλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στους παίκτες που αφορά τις γκέλες με Λαμία και Κηφισιά.

Το monobala.gr έχει το ρεπορτάζ και τις… εξηγήσεις για την απόφαση του κλαμπ και σας τις παραθέτει…

-Δεν πρόκειται για μια… τιμωρητική διάθεση από πλευράς ιδιοκτησίας. Ωστόσο, στην προσπάθεια που γίνεται για κατάκτηση του πρωταθλήματος, η διοίκηση θεωρεί ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια λανθασμένη νοοτροπία και μια «μπλαζέ» εικόνα της ομάδας κυρίως στα ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους. Έτσι, λοιπόν, με την επιβολή προστίμου προσπαθεί να σφίξει τα λουριά και να στείλει μήνυμα ότι παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον δεν επιτρέπονται.

-Όπως σας είχαμε αναφέρει στο monobala.gr το πριμ 500.000 ευρώ είχε ανακοινωθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο στους παίκτες την παραμονή του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία ήταν για μπόνους 1 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ για κατάκτηση του Κυπέλλου, η ΠΑΕ στην προσπάθειά της να δώσει εξτρά κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, έταξε τα μισά για πρόκριση. Στη διοίκηση θεωρούν ότι από τη στιγμή που είναι απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις τους, παρέχουν τα πάντα στους αθλητές και είναι αρκετά γενναιόδωροι στα πριμ, θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί σε αποτυχίες με σκοπό να προλάβουν καταστάσεις στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, επέβαλλαν και το πρόστιμο, το οποίο επί της ουσίας θα αφαιρεθεί από το μπόνους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπουν στις τσέπες των ποδοσφαιριστών από το μπόνους, 300.000 ευρώ.

Το ξεκάθαρο μήνυμα και η ψυχραιμία

Το μήνυμα, πλέον, είναι σαφές: Απαγορεύεται ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα, στοιχεία τα οποία διέκριναν όλοι στην ομάδα στα ματς με Λαμία και Κηφισιά και οδήγησαν τη διοίκηση στην απόφαση επιβολής προστίμου. Κοινός στόχος, όλων, είναι η επιτυχία και στην κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται το πρωτάθλημα δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου τύπου απώλειες. Από εδώ και πέρα, πέρα από τη συγκέντρωση στο μάξιμουμ, απαιτείται και ψυχραιμία.

Δε χάθηκε τίποτα, πέρα από τους πολύτιμους βαθμούς. Στο «τριφύλλι» θέλουν να καθαρίσουν το μυαλό τους, να παρουσιάζονται στο γήπεδο περισσότερο «τσιτωμένοι» και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Άρη.