Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Η δύναμη της Φιλαδέλφειας αποτυπώνεται στους αριθμούς

27.02.24 | 22:08

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη ολοκληρώνει της υποχρεώσεις της για την κανονική περίοδο σε ότι αφορά τους αγώνες που έχει να δώσει στην έδρα της. Ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννενα είναι ο τελευταίος που θα δώσει η ομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από την έναρξη των play-off και η αλήθεια είναι ότι μια πρώτη σούμα των πεπραγμένων των «κιτρινόμαυρων» στην έδρα τους μέχρι στιγμής, έχει το ενδιαφέρον της.

Απώλεια 6 βαθμών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ, λοιπόν, είχε απώλεια 6 βαθμών στη Νέα Φιλαδέλφεια στη μέχρι τώρα κανονική περίοδο. Τρία μόνο παιχνίδια δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της, το ματς της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό (1-1) και τα ντέρμπι με Ολυμπιακό (1-1) και με τον Παναθηναϊκό (2-2). Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε η συγκεκριμένη εντός των τειχών συγκομιδή να ήταν και καλύτερη, με το ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό να αποτελεί μια σοβαρή γκέλα εκτός προγράμματος.

Από χαρά των επαρχιακών ομάδων, φόβητρο

Ακόμα και έτσι όμως, η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται την έδρα της, έκανε καλές εμφανίσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξακολουθεί να δίνει την εντύπωση στον αντίπαλο πως όταν έρχεται στην έδρα της, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας του μειώνονται αισθητά. Όλο το παραπάνω αποτελεί ένα στοιχείο που δεν υπήρχε στον πρότερο βίο του club, στα χρόνια της υπομονής και της στοιχειωμένης ασπρίλας της Καλογρέζας. Η σύγκριση είναι χαρακτηριστική: Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει φέτος μόλις τρία ματς στη Φιλαδέλφεια και πέρσι δεν κέρδισε μόλις τρία σε όλη τη σεζόν. Στην Καλογρέζα την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε 9 ολόκληρες απώλειες μέσα στην έδρα της, μετρώντας ήττες όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά ακόμα και απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο ΟΦΗ.

Η ώθηση της καυτής Φιλαδέλφειας

Θα σκεφτεί κανείς πως δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην ΑΕΚ του τελευταίου 1,5 χρόνου με την ΑΕΚ των χρόνων της… υπομονής. Σύμφωνοι. Η ΑΕΚ των ημερών μας είναι μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, με καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και (κυρίως) με έναν εδραιωμένο προπονητή που έχει ήδη περασμένα στους ώμους του γαλόνια που δεν είχαν… άλλοι κι άλλοι για μισό αιώνα. Όπως και να το κάνουμε, όμως, η Φιλαδέλφεια βοήθησε όλο το υπόλοιπο «κιτρινόμαυρο» εγχείρημα δίνοντας του μια μεγάλη ώθηση και καλύπτοντας ένα μειονέκτημα των τελευταίων ετών σε μια παράμετρο που υπερτερούσαν όλοι οι ανταγωνιστές της ΑΕΚ: Τη δύναμη της έδρας.