Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για τον Μάντζιο Φωτογραφία: Intime

Άρης

Πιστός στο πλάνο του ο Μάντζιος – Τα «θέλω» του για τη Λεωφόρο

28.02.24 | 11:05

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης έχει μπροστά του το δεύτερο από τα 4 παιχνίδια ενός δεκαημέρου, αυτό στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό (21:00, Cosmote Sport 1), θέλοντας να διευρύνει το διπλό σερί του.

Το παιχνίδι για την 25η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan Super League είναι σίγουρα πιο δύσκολο από το προηγούμενο με τον Βόλο, στην επιστροφή της ομάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μοιάζει, ωστόσο, σαν ένα πρώτης τάξης τεστ εν όψει των play off που πλησιάζουν. Ο Άκης Μάντζιος, όμως, φροντίζει να το αντιμετωπίζει όπως όλα τα άλλα, ειδικότερα εδώ που έχει φθάσει η χρονιά.

Άλλη διαχείριση τον Ιανουάριο

Η διαχείριση που υπήρξε σίγουρα στα παιχνίδια του γεμάτου Ιανουαρίου δεν υφίσταται πλέον. Κάτι που αναμένεται να φανεί και στην πράξη στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Όλα αυτά μετά από μία μίνι προετοιμασία ενός διημέρου για το σημερινό εκτός έδρας ματς και πριν την επιστροφή στο γήπεδό του για τα δύο επόμενα: της Κυριακής (3/3) με την ΑΕΚ στο κλείσιμο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και της επόμενης Τετάρτης (6/3) με τον Παναιτωλικό για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου. Στο παιχνίδι της χρονιάς τη στιγμή αυτή για τον Άρη μέχρι το επόμενο.

Παιχνίδι της χρονιάς, γιατί κρίνεται η πρόκριση στον τελικό του θεσμού της 18ης Μαΐου με μοναδικό στόχο την κατάκτησή του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τον σημερινό του αντίπαλο για το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που δικαιολογημένα είναι στο μυαλό όλων στους «κίτρινους».

Το πλάνο της ενδεκάδας του Άρη

Πώς όμως προτίθεται ο Μάντζιος να παρατάξει το σύνολό του στην Λεωφόρο; Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, όπως φαίνεται, με στόχο να συνεχίσει το αήττητο που έχει στα τελευταία 5 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, όπως αυτό έχει συμβεί στα 4 τελευταία.

Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τον Μοντόγια να επιστρέφει από τη τιμωρία του στη θέση του αριστερού μπακ και τον Οντουμπάτζο να παραμένει ως δεξιός. Στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον ακούνητο Μπράμπετς αναμένεται να είναι και πάλι ο Ρόουζ με ερωτηματικό την παρουσία του Βέλεθ στη μεσαία γραμμή. Αν ο Ισπανός ξεκινήσει εκ νέου στον άξονα τότε θα έχει διπλά του τον Νταρίντα, αλλιώς αν μείνει στον πάγκο φανέλα βασικού θα πάρει ο Ζουλ και μπροστά τους θα είναι ο Τζούρασεκ. Όσο για την επιθετική τριάδα, θα την αποτελούν ο Σουλεϊμάνοφ δεξιά, ο Σαμόρα αριστερά αντί του τιμωρημένου Σαβέριο και στην κορυφή ο Μορόν.