Τερίμ: «Μόνο οι χαμένοι βαθμοί με ανησυχούν» Φωτογραφία: Eurokinissi

Παναθηναϊκός

Ο μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό και το επικίνδυνο timing

28.02.24 | 11:14

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε τον Άρη (21:00, Cosmote Sport 1). Σε ένα ματς, που μετά τις δυο γκέλες με Λαμία και Κηφισιά, η ανάγκη για νίκη είναι κάτι παραπάνω απο επιτακτική. Μονόδρομος, ή όπως θέλετε βαπτίστε την.

Η ΑΕΚ είναι στην πρώτη θέση με 55 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη με 54, ενώ ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός στην τρίτη με 52. Ουσιαστικά, όλα είναι ρευστά μέχρι τα play off. Και περιθώρια για νέο στραβοπάτημα δεν υπάρχουν. Ούτε στη Λεωφόρο, ούτε στην Κρήτη στην τελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Άρης είναι ο χειρότερος αντίπαλος στο χειρότερο timing για το «τριφύλλι», που… καίγεται για το τρίποντο. Η αρμάδα του Άκη Μάντζιου βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Καταγράφει σε 14 ματς στο 2024, μόλις 2 παιχνίδια με ήττες. Ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-2 και τον Ολυμπιακό 1-2. Επιπλέον, ο Άρης έβγαλε εκτός συνέχειας την ΑΕΚ απο το Κύπελλο και βρίσκεται ένα βήμα από τον τελικό.

Υπάρχουν κι αλλά στοιχεία, όμως, αφού οι «κίτρινοι» μετρούν 3 σερί νίκες, με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Βόλο. Παράλληλα, στα τελευταία 4 παιχνίδια δεν δεν δέχονται με τίποτα γκολ. Έχουν 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 0-2 με τον Ατρόμητο και 2-0 με τον Βόλο.

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι ο Άρης έχει καταφέρει φέτος, να σημειώσει 36 γκολ και να δεχτεί 24. Και φυσικά στον πρώτο γύρο νίκησε εύκολα στο Βικελίδης 2-0, με το τραγικό λάθος του Μπρινιολι τότε. Όποιος περιμένει ένα εύκολο ματς απατάται οικτρά! Μια νίκη θα φέρει ηρεμία, αλλά νέο στραβοπάτημα θα σημάνει τριγμούς για τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ. Για να δούμε…