ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τίμησε τον Ανδρέα Σταματιάδη πριν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα

28.02.24 | 19:42

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν στο «OPAP Arena» πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς τιμήθηκε ο Ανδρέας Σταματιάδης με το μετάλλιο «Χρυσός Δικέφαλος Αετός».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απένειμε το μετάλλιο στην εμβληματική προσωπικότητα του συλλόγου που επί 19 χρόνια φόρεσε την φανέλα του «δικεφάλου», ενώ παράλληλα το 1979 τον οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ως προπονητής.

Με την ΑΕΚ μέτρησε συνολικά 267 συμμετοχές, με απολογισμό 60 γκολ και στη συνέχεια υπηρέτησε την ομάδα σαν βοηθός τεχνικού και τεχνικός.

Πριν απονεμηθεί το μετάλλιο εκφωνήθηκε το εξής κείμενο:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ απονέμει το Μετάλλιο Τιμής «Ο Χρυσός Δικέφαλος Αετός» στον Ανδρέα Σταματιάδη, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το όνομα του αγαπημένου μας συλλόγου.

Ο Ανδρέας Σταματιάδης τίμησε ως ποδοσφαιριστής την κιτρινόμαυρη φανέλα και μόνο αυτή για δύο δεκαετίες, διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μας σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’60 και πανηγύρισε με την ΑΕΚ δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, ενώ την οδήγησε σε έναν ακόμα τίτλο ως προπονητής το 1979.

Ήταν επικεφαλής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ τη δεκαετία του ’90 και ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει σε κάθε κάλεσμα της Ενωσίτικης οικογένειας. Ανδρέα Σταματιάδη, η ΑΕΚ σε ευχαριστεί, σε ευγνωμονεί και σε τιμά».