O _Άγιος_ Ελ Κααμπί και το ρίσκο του ροτέισον Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

O «Άγιος» Ελ Κααμπί και το ρίσκο του ροτέισον

28.02.24 | 21:02

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν τα τελευταία δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Δυο ματς όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον και οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουν το τρίποντο. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί επέστρεψε σεληνιασμένος από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και οδηγεί τους «Πειραιώτες» από νίκη σε νίκη. 8 γκολ έχει πετύχει ο Μαροκινός στα 6 τελευταία, ενώ έφτασε τα 20 συνολικά στη σεζόν και έχει μπροστά του μίνιμουμ 13 παιχνίδια ακόμα για να δούμε που θα σταματήσει.

Δεν πλήρωσε το εκτεταμένο ροτέισον

Ήταν η 6η νίκη σε 6 ματς με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο για τον Ολυμπιακό και κάθε τρίποντο είναι υπερπολύτιμο από εδώ και πέρα, ωστόσο όπως την Κυριακή έτσι και την Τετάρτη… τα χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι».  Τα χρειάστηκαν γιατί ξανά είχαν πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους. Το να αλλάζεις 8 από τους 11 ποτέ δεν είναι εύκολο, αλλά ο προπονητής που έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια του έκρινε πως πολλοί ήταν «ξεζουμισμένοι» από τα  συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως ο Μεντιλίμπαρ πήρε εν γνώση του ένα μεγάλο ρίσκο ενόψει της συνέχειας. Είναι βέβαιο πως παρατάσσοντας μια ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί ήταν προετοιμασμένος για ένα δύσκολο απόγευμα στο Αγρίνιο. Αυτό που ίσως θα περίμενε ήταν να πάρει περισσότερα πράγματα από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς, αν υπάρχουν τέτοιοι αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Γιατί μην ξεχνάμε πως είναι ελάχιστος ο χρόνος που βρίσκεται στα μέρη μας ο Βάσκος και πως ακόμα μαθαίνει το ρόστερ του και τις δυνατότητες του.

Απέναντι στον Παναιτωλικό χρειάστηκε να έρθουν στο ματς οι Έσε, Γιόβετιτς και Ζέλσον για να αποκτήσει ο Ολυμπιακός κυριαρχική εικόνα και να φτάσει τελικά στην ανατροπή, αλλά δε μπορεί να  συμβαίνει κάθε φορά αυτό. Η  λογική λέει πως από εδώ και πέρα θα περιοριστεί σημαντικά το ροτέισον για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να αντιμετωπίζουν κάθε φορά ανάλογες περιπέτειες.

Πλέον το βλέμμα στρέφεται στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας, την Κυριακή, απέναντι στον Βόλο στο Φάληρο με τον Μεντιλίμπαρ να περιμένει τα νέα από τον τραυματισμό του Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ βοήθησε πολύ την ομάδα στο Αγρίνιο καθώς από τα δικά του πόδια ήρθε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά φαίνεται πως θα μπει ξανά στα πιτς λόγω μυικού προβλήματος.