Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Με μέταλλο και βάθος πρωταθλήτριας

29.02.24 | 08:44

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Από τον περασμένο Αύγουστο είχε να συμβεί να προηγείται ο αντίπαλος της AEK στην ανάπαυλα σε αγώνα που έγινε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε, την τελευταία φορά που συνέβη δηλαδή αυτό, το αποτέλεσμα δεν ήταν ευχάριστο για την «Ένωση» καθώς ο Πανσερραϊκός εκμεταλλεύτηκε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα μου πήρε στο ξεκίνημα του αγώνα χάρη σε εκείνο το γκολ του Άλεξιτς και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας αφήνοντας την ΑΕΚ… σύξυλη και με την απορία πώς είναι δυνατόν να σκόραρε μόλις μια φορά σε ένα παιχνίδι που έβγαλε δείκτη xGoals το αστρονομικό 5.64!

Αντεπεξήλθε σε ένα ματς που της στράβωσε

Με τον ΠΑΣ Γιάννενα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς η εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και οι λύσεις που έφερε ο Ματίας Αλμέιδα από τον πάγκο δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλο για να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι ήταν αγχωτικό για την ΑΕΚ το τέμπο με το οποίο κύλησε το παιχνίδι ωστόσο όταν καταφέρνεις να γυρίζεις την κατάσταση σε ένα βράδυ που στραβώνουν όλα, τότε στο τέλος της ημέρας είσαι κερδισμένος αφού παίρνεις αυτοπεποίθηση και σφυρηλατείς χαρακτήρα.

Ένα θετικό και ένα αρνητικό

Σε αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ έχει να κρατήσει ένα θετικό και ένα αρνητικό από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ. Ξεκινώντας από τα αρνητικά προφανώς αποτελούν αιτίες προβληματισμού η εικόνα της «Ένωσης» μετά το πρώτο γκολ που σημείωσε με σκόρερ τον Σιμάνσκι, η δυσκολία προκειμένου να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο μέρος όταν έδειχνε μπλοκαρισμένη λόγω της συμπαγούς ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας της Ηπείρου, και το γεγονός ότι έδωσε τροφή στον αντίπαλο προκειμένου εκείνος να βρει δύο γκολ και να φέρει Τούμπα το ματς μέσα στη νέα Φιλαδέλφεια, κάτι πραγματικά ασυνήθιστο. Το θετικό ήταν η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, η επαναφορά της τάσης που θέλει την ΑΕΚ να πνιγεί τον αντίπαλο και να εκμεταλλεύεται για μία ακόμα φορά τις στατικές φάσεις οι οποίες αποτελούν ένα από τα βασικά της όπλα στην σεζόν.

Σε σταθερά καλή κατάσταση οι πρωταγωνιστές

Στα θετικά της ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα είναι επίσης το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει πρωταγωνιστές που βρίσκονται σε σταθερά καλό και κυρίως ουσιαστικό μομέντουμ κάτι που αποτυπώνεται στην ουσία και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας. Ξανά ο Άμραμπατ έδωσε ασίστ, ξάνα η ομάδα πήρε σέντερφορίσια γκολ του Πόνσε, ξανά κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα ο Ελίασον.

Η επαναφορά του ξεχασμένου μετάλλου

Το ρεζουμέ της όλης ιστορίας ήταν ότι η ΑΕΚ απέφυγε την γκέλα, βγάζοντας χαρακτήρα και θυμίζοντας στο κοινό της Φιλαδέλφειας κάτι από τα 90s. Τότε που όταν τέτοιου είδους ματς στράβωναν στο «Νίκος Γκούμας» δεν ανησυχούσε κανείς, αφού όλοι γνώριζαν πως ένα κακό ξεκίνημα το πολύ-πολύ να… θυμώσει την ομαδάρα του Μπάγεβιτς. Κάτι αντίστοιχο έβγαλε το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα ως αίσθηση, εδραιώνοντας ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα διαθέτει ένα παρόμοιο μέταλλο με εκείνο των καλύτερων εκδόσεων της «Ένωσης». Και προφανώς διαφοροποιείται εντελώς με την ΑΕΚ του πρόσφατου παρελθόντος στα χρόνια της… υπομονής, όπου η ομάδα ήταν βαθιά λούζερ και πάθαινε αυτό που φοβόταν πριν καν προλάβει να το σκεφτεί. Περσινά ξινά σταφύλια όμως. Σημασία τη δεδομένη στιγμή έχει ότι αυτή η ΑΕΚ, και μέταλλο έχει και ποιότητα, και βάθος και καλή αύρα, και αυτοπεποίθηση. Και όλα όσα χρειάζονται για να κάνει μια ομάδα σοβαρό πρωταθλητισμό.