Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Αν έχεις Κωνσταντέλια… διάβαινε

29.02.24 | 10:23

Σε μια αγωνιστική που κανένας από τους υπόλοιπους «μεγάλους» δεν έχασε βαθμούς, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου καλός στις Σέρρες όμως ο… λογαριασμός έγραψε +3!

Απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε καμία διάθεση να διασυρθεί όπως στις τρεις προηγούμενες φετινές συναντήσεις της με τον «δικέφαλο», στις οποίες δέχθηκε συνολικά 14 γκολ, αλλά και σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβαν Λουτέσκου δεν… μάγεψαν. Ποιος όμως μπορεί να κατηγορήσει τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που και τους βαθμούς πήρε και το έκανε χωρίς οχτώ βασικά γρανάζια της μηχανής του;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ… ΑΙΤΙΑ

Το τι δίνουν στον ΠΑΟΚ οι Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ και Ζίβκοβιτς κατά πρώτο λόγο αλλά και Μιχαηλίδης, Σάστρε, Κεντζιόρα κατά δεύτερο, δεν χρίζει ανάλυσης.

Με όλους τους παραπάνω στη Θεσσαλονίκη, ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο, έχοντας τους Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Μουργκ σε κακή ημέρα. Ευτυχώς όμως, ήταν σε… νορμάλ ημέρα για τα δικά του στάνταρ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, του οποίου το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου είναι αυτό που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Το… κακό για τον ΠΑΟΚ ωστόσο ξεκίνησε χθες από τους δύο κεντρικούς χαφ, Σβαμπ και Οζντόεφ, οι οποίοι όχι μόνο δεν βοήθησαν δημιουργικά αλλά δεν έκαναν ούτε τα… βασικά, να μην δίνουν δηλαδή δικαιώματα στους μέσους του Πανσερραικού να περνάνε εύκολα τη μπάλα στους Ντανκερλούι, Ουάρντα και Γούλερι.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Μέχρι πρότινος, το γήπεδο στο οποίο ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε πολλές φορές σε «ξερό» αγωνιστικό χώρο, ήταν αυτό της Λαμίας! Χθες, τις πρακτικές του συλλόγου της Φθιώτιδας μιμήθηκε ο Πανσερραϊκός, του οποίου οι άνθρωποι δεν πότισαν το χορτάρι πριν την έναρξη της αναμέτρησης!

Το παραπάνω «βαραίνει» τον Πάμπλο Γκαρσία είτε γιατί συνέβη με δική του εντολή είτε γιατί δεν έδωσε εντολή να γίνει το… σωστό, θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο – όπως και συνέβη – πως ο «δικέφαλος» δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει το πλάνο του που σε πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο γρήγορο passing game.

Αν μη τι άλλο, ως πρώην ποδοσφαιριστής και μάλιστα υψηλού επιπέδου, ο Ουρουγουανός θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα ήθελε ο αγωνιστικός χώρος να μην αποτελεί «παγίδα» τόσο για την ομάδα του όσο και τον αντίπαλο.

Η απάντησή του δε, «μακάρι να είχαμε το Μπερναμπέου, αυτό είναι το γήπεδό μας και σε αυτό αγωνίζονται όλοι», απλά δεν είναι απάντηση!

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Υπό μία έννοια, τέλος καλό όλα καλά χθες για τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες, κάτι που δεν θα ισχύει φυσικά εφόσον προκύψει πρόβλημα για τον Τάισον, εξαιτίας του σκληρού μαρκαρίσματος του Δεληγιαννίδη.

Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπροστά τους μία ακόμα αποστολή πριν φορέσουν το ευρωπαϊκό «κοστούμι» τους, να πάρουν τη νίκη και κόντρα στην – αδιάφορη – Λαμία την Κυριακή στο «Αθανάσιος Διάκος».

Όπως στο Αγρίνιο και στις Σέρρες, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως θα είναι σίγουρα ενισχυμένος με Κουλιεράκη, Μπάμπα, Μεϊτέ και πιθανότατα με Κοτάρσκι, Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Υ.Γ.1: Γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, είναι αν μη τι άλλο άδικο να του χρεώνουν ορισμένοι δόλο για το (πολύ επικίνδυνο είναι η αλήθεια) τάκλιν στον Τάισον. Όποιος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, κατάλαβε χωρίς προσπάθεια το πόσο άσχημα ένιωθε ο 27χρονος αμυντικός.

Υ.Γ.2: Απάνθρωπη, εξοντωτική και βάναυση η τιμωρία που επέβαλλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στον Κώστα Καραπαπά, για τη φούστα που πέταξε στο πρόσωπο του Τάκη Μπαλτάκου τον Μάρτιο του… 2023! Το χρηματικό πρόστιμο των 30 χιλιάδων ευρώ, συνιστά άλλη μία ιστορική απόφαση της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης, με το ότι δεν επιβλήθηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα γιατί διαπιστώθηκε… ειλικρινή μεταμέλεια, να έχει μία θέση σε μία από τις επόμενες παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή στο «Δελφινάριο».