ΜΟΝΟΒΑLA.GR CREATIVE TEAM / FOIVOS MOURATIDIS

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Η μάχη των «killers» της Super League και ο νικητής στο… νήμα

29.02.24 | 15:06

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται, ωστόσο εκτός από τις βαθμολογικές μάχες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αυτές για τους πρώτους σκόρερ, αλλά και το ποιος έχει την… καλύτερη σχέση με τα δίχτυα.

Και μπορεί ο Καρλίτος (10 γκολ) να τέθηκε εκτός παιχνιδιού αφού πήρε μεταγραφή για την  Αστάνα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη επτά παίκτες οι οποίοι μετρούν από 10 γκολ με κορυφαίους στη λίστα τους Ελ Κααμπί και Μορόν με 13 τέρματα.

Το monobala.gr σας παρουσιάζει τους 7+1 «φονιάδες» του πρωταθλήματος και σας αναλύει ποιοι είναι οι πιο… σεσημασμένοι.

Ο Ελ Κααμπί βρίσκεται σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της διοργανώτριας αρχής στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού έχει πέτυχει 13 γκολ σε 20 αγώνες με 46 τελικές, ενώ έχει αγωνιστεί 1291 λεπτά.

Μάλιστα ο επιθετικός του Ολυμπιακού από τις αρχές Ιανουαρίου έλειπε από τις υποχρεώσεις της ομάδας του, καθώς είχε κληθεί με την Εθνική του Μαρόκο για το Copa Africa. Σε εκείνο το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν ζητήματα με την επιθετική λειτουργία τους.

Με την επαναφορά του στην γραμμή κρούσης, ο Ολυμπιακός έχει κάνει δυο ανατροπές, με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ενώ καθοριστικός ήταν και στην Τούμπα όπου σκόραρε δυο φορές.

Με τα ίδια τέρματα στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Λορέν Μορόν του Άρη. Ο Ισπανός επιθετικός έχει πέτυχει σε 24 αγώνες 13 γκολ με 66 τελικές ενώ έχει παίξει 2010 λεπτά.

Ο Μορόν στο τέλος του πρώτου γύρου μέτρησε επτά τέρματα, ενώ κάποια από αυτά ήταν αρκετά καθοριστικά, όπως εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στον δεύτερο γύρο ο Ισπανός συνεχίζει το… κρεσέντο του πετυχαίνοντας μέχρι στιγμής αλλά έξι τέρματα.

Τρίτος είναι ο Χουάν Μιριτέλο του Αστέρα Τρίπολης, η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο οποίος έχει σημειώσει 12 γκολ σε 45 τελικές, ενώ έχει παίξει 1789 λεπτά και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πορεία του Αστέρα Τρίπολης.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Λιβάι Γκαρσία, ο παίκτης της ΑΕΚ έχει 11 γκολ σε 12 παιχνίδια σε 39 τελικές και 845 λεπτά. Ο επιθετικός της Ένωσης θα μπορούσε να έχει σκοράρει και αλλά γκολ αλλά ήταν άτυχος την φετινή σεζόν, καθώς έχει χάσει 13 παιχνίδια λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών του.

Πέμπτος στη λίστα είναι ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έχει 10 γκολ σε 22 αγώνες με 36 τελικές αγωνιζόμενος 1411 λεπτά. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ παίζει στα πλάγια και όχι σαν καθαρός σέντερ φορ.

Στην 6η θέση είναι Ογκνιέν Οζέγκοβιτς. Ο παίκτης της Κηφισιάς σε 22 αγώνες έχει πετύχει 10 τέρματα σε 52 τελικές, αγωνιζόμενος 1799 λεπτά.

Στη 7η θέση μπαίνει ο Έκι Πόνσε ο οποίος έχει σκοράρει 10 φορές σε 18 αγώνες με 35 τελικές ενώ έχει αγωνιστεί 893 λεπτά. Ο Αργεντινός επιθετικός μετά το χατ τρικ στο Περιστέρι έχει ανεβάσει ρυθμούς σκοράροντας 6 γκολ σε 5 αγώνες και είναι καθοριστικός στις νίκες της ΑΕΚ με ΟΦΗ, Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη λίστα θα έμπαινε και ο Καρλίτος της Λαμίας ο οποίος χθες έκανε το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα του. Ο Ισπανός επιθετικός σε 22 αγώνες είχε σκοράρει 10 φορές, σε 54 τελικές, ενώ έχει αγωνιστεί 1672 λεπτά.

Τριάδα φωτιά και ο Ντεσπόντοφ

Με τον ίδιο ρυθμό ματώνουν τα δίχτυα οι Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Έκι Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία. Και οι τρεις θέλουν ένα γκολ ανά 3,5 τελικές για να σκοράρουν.

Με τη γλώσσα των αριθμών και των στατιστικών ο Αργεντινός έχει 3,5 τελικές για να σκοράρει, ο Μαροκινός  3,53 και ο επιθετικός από το Τρινιντάντ 3,54. Από κοντά και ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ με 3,6 τελικές.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η διαφορά του Βούλγαρου με τους Πόνσε, Λιβάι και Ελ Κααμπί είναι ότι ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου» του Βορρά αγωνίζεται στα άκρα και όχι σαν κλασσικός σέντερ φορ, δείχνοντας ότι είναι ένα σύγχρονο εξτρέμ που πατάει περιοχή και σκοράρει.