ΠΑΟΚ

O «μικρός» μεγάλωσε

01.03.24 | 14:18

Και στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, όπως και στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας όχι μόνο άφησε το «αποτύπωμά» του αλλά ήταν καθοριστικός στις νίκες του ΠΑΟΚ.

Και αν στο Αγρίνιο είχε «συμπαραστάτες» στην ανατροπή του «δικεφάλου» του Βορρά τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Σουαλιό Μεϊτέ, με τον ίδιο να «κλειδώνει» μεταξύ άλλων τη νίκη των «ασπρόμαυρων» με γκολ στο 90′ , ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έμοιαζε την περασμένη Τετάρτη σαν… καλαμιά στον σερραϊκό κάμπο.

Σε ένα παιχνίδι όπου δεν «τράβηξε» κανένα από τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» του ΠΑΟΚ (Ντεσπόντοφ, Σβαμπ, Οζντόεφ, Σαμάτα, Τάισον), ο «Ντέλιας» όχι μόνο άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στην ποιότητα, το πείσμα του και την οξυδέρκειά του, αλλά ήταν ο μοναδικός που ήταν τόσο μέσα στο πνεύμα του αγώνα. Την ίδια στιγμή  οι υπόλοιποι συμπαίκτες του αγωνίστηκαν στις Σέρρες με το σκεπτικό πως θα ερχόταν άλλη μία άνετη νίκη εις βάρος του Πανσερραϊκού.

Δεύτερος σκόρερ, τέταρτος «σερβιτόρος»

Με το γκολ που πέτυχε στις Σέρρες, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση του πίνακα των «ασπρόμαυρων» σκόρερ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην συγκεκριμένη λίστα προπορεύεται ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 15 γκολ και ακολουθούν «Ντέλιας» και Κίριλ Ντεσπόντοφ με 12, ενώ ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός με τις 6 ασίστ που έχει μοιράσει φέτος, φιγουράρει στην τέταρτη θέση πίσω από Τάισον (12), Ντεσπόντοφ (11) και Ζίβκοβιτς (8).

Παράλληλα, ο Κωνσταντέλιας είναι ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής τη φετινή σεζόν (2.510΄), πίσω από Ντομινίκ Κοτάρσκι (3.360΄) και Τόμας Κεντζιόρα (2.630΄).

Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις

Το πόσο έχει «αλλάξει» ο Κωνσταντέλιας στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας μπροστά στις αντίπαλες εστίες γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν ανατρέξει κάποιος στην περσινή «καρτέλα» του.
Συγκεκριμένα, σε 37 παιχνίδια της περσινής σεζόν, ο «Ντέλιας» κατέγραψε 3 γκολ και 6 ασίστ σε 2.686 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ενδεικτικό της βελτίωσής του στην τελική προσπάθεια, είναι το γεγονός πως στο περσινό πρωτάθλημα της Super League «έγραψε» 2 γκολ σε 38 προσπάθειες και φέτος έχει 7 γκολ σε 35 τελικές προσπάθειες.

Κανένα άγχος για το μέλλον του

Η μεγάλη αγωνία των φίλων του ΠΑΟΚ, σε ότι αφορά τον Γιάννη Κωνσταντέλια, παραμένει πάντως ίδια: Το αν ο αγαπημένος τους «Ντέλιας» θα φοράει τα «ασπρόμαυρα» και τη νέα σεζόν Απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το σίγουρο είναι πως ο ίδιος ο Κωνσταντέλιας δεν… αγχώνεται για το αν θα πραγματοποιήσει αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με προορισμό ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ακόμη ο 20χρονος δεν αγχώνεται πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, ακόμα και αν αυτοί είναι μεγάλης σημασίας.

Ο… χαμός που υπάρχει βέβαια γύρω από το όνομά του ολοένα και μεγαλώνει καθώς αυξάνονται οι «μνηστήρες» που ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους προκειμένου να κάνουν δικό τους το «διαμάντι» του ΠΑΟΚ, όμως ο ποδοσφαιριστής παραμένει προσηλωμένος στους στόχους του «δικεφάλου» σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξακολουθώντας να έχει ως φιλοσοφία να… διασκεδάζει εντός των τεσσάρων γραμμών.