Ο Φαμπιάνο έτοιμος και πάλι για δράση Φωτογραφία: Intime

Άρης

Το δίλημμα του Μάντζιου για τον Φαμπιάνο

02.03.24 | 11:24

Το διάστημα της απουσίας του Φαμπιάνο από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη ολοκληρώθηκε, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να είναι και πάλι έτοιμος να προσφέρει. Τώρα που έπεται να κριθεί ο βασικός στόχος της χρονιάς. Η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Φαμπιάνο είχε τραυματιστεί στο φινάλε του παιχνιδιού στην Καισαριανή με την Κηφισιά στις 27 Ιανουαρίου. Έκτοτε και για περισσότερο από έναν μήνα όπως αποδείχτηκε έμεινε στα πιτς. Συγκεκριμένα έχασε όλα τα παιχνίδια του Φεβρουαρίου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε μεσοβδόμαδα να μην συμπεριλάβει τον Φαμπιάνο στην αποστολή του παιχνιδιού στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πλέον όμως όλα δείχνουν πως θα το κάνει πράξη με την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 36 ημέρες απουσίας του ο Βραζιλιάνος θα συμπεριληφθεί στους εκλεκτούς αλλά αναμένεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής.

Το δίλημμα του τεχνικού του Άρη τη στιγμή αυτή είναι αν θα τον χρησιμοποιήσει ως βασικό ή αν θα τον περάσει ως αλλαγή στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αν δηλαδή θα ακολουθήσει μία λογική ανάλογη με αυτή του Φραν Βέλεθ και της δικής του επανεμφάνισης. Τότε όταν στις 30 Ιανουαρίου ο Ισπανός είχε χρησιμοποιηθεί ως βασικός στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Νίκη Βόλου για την 2η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Ο Φαμπιάνο από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είχε μπει στις προπονήσεις του Άρη. Κι αν όπως αποδείχτηκε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο ήταν ανέτοιμος όλα συνηγορούν πως σε αυτό με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Μία λογική που έχει να κάνει ώστε να είναι ακόμη πιο έτοιμος για το παιχνίδι της χρονιάς. Αυτό που ακολουθεί με τον Παναιτωλικό (6/3, 19:30) για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Σε περίπτωση που ο  Φαμπιάνο πάρει φανέλα βασικού τότε το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσει ο Γιάκουμπ Μπράμπετς, που στο διάστημα της απουσίας του Βραζιλιάνου δεν έχασε δευτερόλεπτο. Διαφορετικά θα περάσει ως αλλαγή στη θέση είτε του Τσέχου που μέσα από τις εμφανίσεις του στον Άρη κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική ομάδα της χώρας του είτε αντί του Λίντσεϊ Ρόουζ που πιθανότατα θα είναι ένας από τους δύο του κεντρικού αμυντικού διδύμου.