Η Μπάγερν χαιρετά από μακριά το 12ο σερί πρωτάθλημα και δίνει θέση στον Αλόνσο Φωτογραφία: X-livescore

Διεθνή

Η Μπάγερν χαιρετά από μακριά το 12ο σερί πρωτάθλημα και δίνει θέση στον Αλόνσο

02.03.24 | 14:38

Η Μπάγερν φέτος δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της, με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν να οδεύει προς την κατάκτηση του τίτλου και να της βάζει τέλος στο σερί 11 πρωταθλημάτων.

Η εικόνα της ομάδας του Τόμας Τούχελ δεν είναι η αναμενόμενη, με τον Γερμανό τεχνικό να έχει κάνει ήδη γνωστή την αποχώρηση του στο τέλος της σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυναμικά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών. Με την χθεσινή ισοπαλία κόντρα στην Φράιμπουργκ, η Μπάγερν βρίσκεται πλέον στο -7 από την πρωτοπόρο ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη μάχη του τίτλου.

Ήττες που δεν θα ξεχάσουν για χρόνια οι Βαυαροί

Κυρίως από τον Δεκέμβριο και μετά η ομάδα του Μονάχου δεν μπορεί να κρύψει τις πληγές της. Η αρχή του κακού ξεκίνησε με την πεντάρα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ συνεχίστηκε «πανηγυρικά» με την εντός έδρας ήττα από την Βέρντερ Βρέμης. Στην επίσκεψη της στο Λεβερκούζεν έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι μετά το 3-0 από την αρμάδα του Αλόνσο.

Η αποκορύφωση ήρθε στον αγώνα με την Μπόχουμ. Οι Βαυαροί στην πρώτη μεταξύ τους φετινή αναμέτρηση είχαν επικρατήσει με ευρύ σκορ 7-0, αλλά η ομάδα του Τόμας Λετς δεν ξέχασε όσα έγιναν. Ως γηπεδούχοι στην 22η αγωνιστική της Bundesliga στέρησαν το τρίποντο από την Μπάγερν νικώντας την με 3-2 και απομάκρυναν και άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας. Ενδεχομένως η μεγαλύτερη «αυτοκτονία» μέσα στη σεζόν για τον Τούχελ.

Απομένουν ακόμα εννέα αγωνιστικές που η Μπάγερν μπορεί να κάνει το θαύμα και να διεκδικήσει τον τίτλο, με το ενδεχόμενο αυτό να μοιάζει αρκετά ουτοπικό αν σκεφτεί κανείς τη σεζόν που διανύει τόσο η ίδια όσο και η ασταμάτητη Λεβερκούζεν.