Νίκη Βόλου: Μένει εκτός play off με δυο ήττες ή σε συγκεκριμένη τριπλή ισοβαθμία Φωτογραφία: INTIME

Νίκη Βόλου

Νίκη Βόλου: Η τριπλή ισοβαθμία και οι ήττες που την αφήνουν εκτός playoffs

02.03.24 | 22:13

Σε θέση ισχύος για τη συμμετοχή στα playoffs παραμένει η τρίτη Νίκη Βόλου, δυο στροφές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου, παρά τη «γκέλα» στο θεσσαλικό ντέρμπι.

Η ομάδα της Μαγνησίας έχει δυο δύσκολα ματς να δώσει, καταρχάς τη Δευτέρα (4/3, 15.00) εντός με τη Λάρισα και εν συνεχεία, στο φινάλε, στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ (Κυριακή 10/3, 16.00).

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που καλείται δεδομένα… να μην κάνει δυο ήττες.

Συνεπώς, έστω και ένας βαθμός, σε ένα από τα δυο ματς, πιθανότατα αρκεί για να σφραγίσουν οι Θεσσαλοί το εισιτήριο για τα play off, εν μέσω μεγάλου συναγωνισμού με Μακεδονικό, ΑΕΚ Β’, ΠΑΟΚ Β’ και Ηρακλή, για τρία από τα πέντε συνολικά εισιτήρια.

Μπλέκει και σε τριπλή ισοβαθμία

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Νίκη Βόλου έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Ηρακλή, αλλά υστερεί και σε ένα ακόμα σενάριο, ακόμα και αν πάρει ένα βαθμό με την ΑΕΛ.

Αυτή η περίπτωση έχει να κάνει σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία με Μακεδονικό και ΠΑΟΚ Β’, αν έχει φέρει ισοπαλία με τη Λάρισα και την έχει προσπεράσει η ΑΕΚ Β.

Τότε οι Βολιώτες μένουν εκτός… νυμφώνος και οδηγούνται στα playouts.

Βεβαίως, η κατάσταση διαφοροποιείται και αυτή η εκδοχή αποφεύγεται, αν αυτός ο ένας πόντος έρθει αντί για το ματς με τους Λαρισαίους κόντρα στο «δικέφαλο» του Βορρά.

Συνεπώς, όλα θα ήταν πιο εύκολα έστω και με… ισοπαλία στο πρόσφατο ματς με την Καρδίτσα.