Μακεδονικός: Aρκούν 4 πόντοι για play off, αλλά «μπαίνει» και σε άλλους συνδυασμούς Φωτογραφία: INTIME

Μακεδονικός

Μακεδονικός: Οι 4 βαθμοί για playoffs και οι περίπλοκες εκδοχές

02.03.24 | 21:40

Την τύχη στα χέρια του κρατά ο Μακεδονικός για παρουσία στα playoffs, από τη στιγμή που είναι τέταρτος και του αρκεί να τερματίσει ακόμα και πέμπτος, στα δυο εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου της Super League 2.

Μάλιστα, οι «πράσινοι» ήταν για αρκετό καιρό και στο 3ο σκαλί της κατάταξης, αλλά πλέον, την ώρα της κρίσης, καλούνται να μη χάσουν την ευκαιρία και πάει στράφι ο κόπος και ο ιδρώτας μηνών.

Το… μαγικό «4»

Ειδικότερα για να βρεθεί σε θέση συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά, καλείται να πάρει 4 βαθμούς στα δυο ματς με Καμπανιακό εντός και ΑΕΚ Β’ εκτός. Τότε εξασφαλίζεται η θέση στην πρώτη πεντάδα ούτως ή άλλως.

Οι άλλες δυο… περίπλοκες εκδοχές

*Σε περίπτωση που απλώς κερδίσει τον Καμπανιακό, αλλά χάσει από την Ένωση, η ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης μπορεί πάλι να παίξει στα play off, αλλά θα πρέπει η Νίκη Βόλου να μη νικήσει τη Λάρισα ή ο ΠΑΟΚ Β να μη κάνει δυο νίκες στα δικά του ματς, ή ακόμα αν η ΑΕΚ Β να μη κάνει δυο νίκες στα δικά της παιχνίδια.

Δηλαδή να γίνει ένα από τα τρία, ενώ σε ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας Μακεδονικού, ΠΑΟΚ Β και Νίκης Βόλου υστερεί η ομάδα της Μαγνησίας.

*Σε περίπτωση που ο Μακεδονικός πάρει μόνο μια ισοπαλία με την ομάδα της Χαλάστρας, τότε για να μη βρεθεί εκτός πεντάδας θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες απώλειες βαθμών δυο από τους ΠΑΟΚ Β, ΑΕΚ Β και Ηρακλή. Συγκεκριμένα:

1.Ο Ηρακλής να μη κάνει το «2/2».
2.Ο ΠΑΟΚ Β να πάρει μάξιμουμ τρεις βαθμούς στα δυο παιχνίδια του.
3.Η ΑΕΚ Β να πάρει το πολύ δυο βαθμούς στα δικά της παιχνίδια.

Βεβαίως, στον Μακεδονικό δε θα αρκεί μια από τις τρεις αυτές εκδοχές των άλλων ομάδων, αλλά θα χρειαστεί δυο.