Λαμία - ΠΑΟΚ Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΣ Λαμία

Το στοιχειωμένο αρνητικό ρεκόρ της Λαμίας κόντρα στον ΠΑΟΚ

03.03.24 | 13:30

Η Λαμία μπορεί να συμπληρώνει τη φετινή σεζόν 7 χρόνια στην Super League, όμως η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο «Αθανάσιος Διάκος» (3/3, 19:30), στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τη Λαμία να έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό της, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα play off της Super League και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τη νίκη, που σε περίπτωση γκέλας της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα τον φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το αρνητικό σερί που θέλουν να σπάσουν οι Φθιωτοί

Η Λαμία ανέβηκε στη Super League τη σεζόν 2017-2018 και πριν την έναρξη εκείνης της σεζόν, έπαιξε φιλικό προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ, παιχνίδι στο οποίο πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, με γκολ του Τσούκαλου στο 89ο λεπτό.

Ακολούθησαν 17 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 15 νίκες, ενώ 2 παιχνίδια (Κυπέλλου Ελλάδος) έχουν λήξει ισόπαλα.

7/8 Ήττες εντός έδρας

Στην έδρα της Λαμίας έχουν γίνει 8 παιχνίδια, με την γηπεδούχο ομάδα να έχει χάσει τα 7 από αυτά. Οι έξι ήττες για τη Super League, έχουν ως πιο συνηθισμένο σκορ, το 2-0 υπέρ του «δικεφάλου», ενώ σε αυτά τα ματς η Λαμία, όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό, αλλά δεν έχει καν σκοράρει.

Πιο βαριά ήττα για το πρωτάθλημα είναι η επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-0 στις 7/1/2023, με τα γκολ των Ολιβέιρα, Ντάντας και Ζίβκοβιτς.

Η πιο βαριά εντός έδρας ήττα για τη Λαμία είναι το 5-1 του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2022/2023.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει καταφέρει να φύγει αήττητη από τον αγωνιστικό χώρο του «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στον ΠΑΟΚ, μόλις μία φορά. Στις 3/3/2021 υποδέχθηκε τους «ασπρόμαυρους» για το δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου, στη ρεβάνς του 5-2 τς Τούμπας, με το παιχνίδι να λήγει 1-1.