Οι ποδοσφαιριστές του Άρη Φωτογραφία: Intime

Άρης

Προέχουν ο Παναιτωλικός και ο τελικός του Κυπέλλου στον Άρη

04.03.24 | 18:54

Η κλήρωση του πρωταθλήματος των playoffs έφερε τον Άρη αντιμέτωπο του ΠΑΟΚ στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Παρόλα αυτά, όλοι στους «κίτρινους» ασχολούνται μόνο με τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τίποτα άλλο.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού πρόκειται για το παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Όπως γενικότερα στη φετινή πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson. Καταρχήν στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ στις 10 και 17 Ιανουαρίου. Ακολούθως με τη Νίκη Βόλου στις 24 και 30 Ιανουαρίου, όπου δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί. Τώρα ήρθε η ώρα για τους ημιτελικούς με τον Παναιτωλικό.

Η αρχή έγινε την Τρίτη και 13 του Φλεβάρη με το 1-0 στο Αγρίνιο και πλέον στον Άρη θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν με το γκολ του Βέλεθ στο 69′ του πρώτου ημιτελικού. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι κερκίδες αναμένεται να είναι κατάμεστες για την επιστροφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε αυτό το σημείο του θεσμού και πάλι μετά από 14 χρόνια και το 2010.

Τέσσερις επιστροφές και ένα ερωτηματικό στον Άρη

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Άρη και το μυαλό όλων να είναι στραμμένο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου οι Νταρίντα και Σαμόρα που εξέτισαν τις τιμωρίες τους, βρίσκονται ξανά στη διάθεση του Άκη Μάντζιου και είναι πολύ πιθανό να είναι και στη βασική ενδεκάδα. Ειδικά ο πρώτος.

Το εν λόγω δίδυμο δεν θα είναι το μόνο που περιλαμβάνεται στις επιστροφές του τεχνικού του Άρη. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τους Οντουμπάτζο και Μανού Γκαρθία. Και εδώ ο πρώτος αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ερωτηματικό αποτελεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αυτό έχει να κάνει με το ότι ο διεθνής Ιρανός επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ και παρά το ότι ζήτησε αλλαγή, έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Με τα παραπάνω δεδομένα στον Άρη θα ασχοληθούν με το παιχνίδι της πρεμιέρας των playoffs της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Ο Μάντζιος θα κοιτάξει να χρησιμοποιήσει τα 10 ματς που έπονται στο πρωτάθλημα για… πρόβες ενόψει του τελικού της 18ης Μαϊου -εάν φυσικά έχει έρθει πρώτα η πρόκριση επί της ομάδας του Αγρινίου.