Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Η «μάχη» του ΠΑΟΚ πριν τον Άρη

04.03.24 | 20:54

Υπό… νορμάλ συνθήκες, οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανά την Ελλάδα και ανά την Ευρώπη θα περίμεναν να μάθουν μεθαύριο, Τετάρτη 6/3, την ημέρα και την ώρα έναρξης του αγώνα με τον Άρη, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των playoffs της Super League, για να προγραμματίσουν την παρουσία τους στην Τούμπα.

Γράφει ο Στέργιος Αναστασιάδης

Ωστόσο, τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και οι φίλοι των «ασπρόμαυρων», θα περιμένουν μεν την Τετάρτη, αλλά όχι τον καταρτισμό του προγράμματος των playoffs από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League.

Ένα παράπτωμα, δύο τιμωρίες για τον ΠΑΟΚ

Για την απερισκεψία ενός οπαδού να ανάψει κροτίδα στο πρόσφατο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο «δικέφαλος» τιμωρήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, βάσει των εκθέσεων που συνέταξαν Αστυνομία και φανατικός φίλος του Παναθηναϊκού που εκτελούσε χρέη παρατηρητή της ΔΕΑΒ.

Για το ίδιο παράπτωμα βέβαια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε μόνο με χρηματικό πρόστιμο από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, όμως στην… εποχή Βρούτση, η Πολιτεία έχει πλέον το δικαίωμα να επιβάλλει κυρώσεις σε ΠΑΕ, ανεξάρτητα από το αν αυτό συνιστά ευθεία παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

«Αδιανόητη και ύποπτη»

Υπενθυμίζεται, πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαρακτήρισε «αδιανόητη, αυθαίρετη, καταχρηστική και ύποπτη» την τιμωρία που της επέβαλε η ΔΕΑΒ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όλα έγιναν «για να αποδείξουμε ότι τα αμήχανα μέτρα του Υφυπουργού αθλητισμού δεν ήταν απλά μια υποκριτική τρύπα στο νερό» αλλά και πως «δεν θα ανεχθούμε από την Πολιτεία να συνεχίζει να μας βάζει εμπόδια με τον παραλογισμό και την ανισονομία στις αποφάσεις».

Ο λόγος στα διοικητικά δικαστήρια

Έχοντας προσβάλλει άμεσα την απόφαση, μεθαύριο Τετάρτη τα διοικητικά δικαστήρια θα κληθούν να αποφασίσουν το αν θα γίνει αποδεκτή ή αίτηση αναστολής της ποινής που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η απόφαση αναμένεται αυθημερόν ή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ευελπιστεί πως θα δοθεί το δικαίωμα στον κόσμο της να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι με τον Άρη, στην πρεμιέρα των playoffs.

Σε αντίθετη περίπτωση, το σίγουρο είναι πως οι αντιδράσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του κόσμου του «δικεφάλου» θα είναι σφοδρές, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες του να αγωνιστούν μπροστά σε άδειες κερκίδες κόντρα στους «κίτρινους».