Το όνομά μου είναι Μόρις Πανιέλο: Η μεταγραφή του Αντωνόπουλου, ο Καραγκούνης, ο Καρέτσας και η επένδυση στην Ελλάδα (pics)
22.04.25 | 10:25
Πριν από μερικές ημέρες το monobala.gr σας είχε ενημερώσει για τη μεταγραφή του Κώστα Αντωνόπουλου από την Αυστραλία στην ισπανική Ράγιο Βαγεκάνο.
Ο νεαρός Έλληνας ομογενής ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό, ωστόσο, με την εμφανίσεις του στη Nunawading City FC κατάφερε να πείσει το μαδριλένικο σύλλογο που αγωνίζεται στη La Liga να επενδύσει επάνω του και να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας Κ19, όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Πώς, όμως, προέκυψε το ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγεκάνο για τον ομογενή άσο; Ποιος «κρύβεται» πίσω από την εξέλιξή του; Ποιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μεταγραφή;
Στην αναζήτηση που κάναμε «ανακαλύψαμε» ότι κομβικό ρόλο σε όλη αυτή την υπόθεση έπαιξε ο Μόρις Πανιέλο! Ένα όνομα που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό στο ελληνικό κοινό – και λέμε ακόμη – διότι όπως θα διαβάσετε πιο κάτω μάλλον είναι θέμα… χρόνου να τον γνωρίσουμε.
Σε πρώτη φάση, όμως, θα προχωρήσουμε στις πρώτες συστάσεις του ανθρώπου που μόνο… άγνωστος δεν είναι στην Ευρώπη και δη σε χώρες που τα πρωταθλήματά τους συγκαταλέγονται στο Τοπ 5 της Γηραιάς ηπείρου, αλλά και στην… άλλη άκρη του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ, το Μεξικό και ακόμη στην πιο μακρινή Αυστραλία.
Και για να μην μακρυγορούμε, μιλάμε για έναν άνθρωπο ηλικίας 48 ετών με δώδεκα ομάδες μικρότερων κατηγοριών στην κατοχή του, με επίσημη άδεια μάνατζερ από την FIFA, πολύ καλό φίλο του Γιώργου Καραγκούνη, αλλά και του Κάρλο Αντσελότι.
O Μόρις Πανιέλο δέχθηκε με χαρά να μας μιλήσει για τον Κώστα Αντωνόπουλο, για τα σχέδιά του που περιλαμβάνουν… και την Ελλάδα, αλλά και για τον «τυπάρα» Γιώργο Καραγκούνη, τον Κώστα Καρέτσα και τη στόχευσή του… στο νέο «αίμα»!
-Θα ήθελα να ξεκινήσουμε ζητώντας να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς, ώστε να σας γνωρίσει το ελληνικό κοινό.
«Ονομάζομαι Μόρις Πανιέλο, είμαι 48 ετών, πρώην ποδοσφαιριστής με υπηκοότητα ιταλική και αυστραλιανή. Έπαιξα, μεταξύ άλλων, σε συλλόγους όπως η Τορίνο, η Χόνβεντ και οι New York MetroStars.
Σήμερα είμαι ποδοσφαιρικός ατζέντης και ιδρυτής του ομίλου “Racing City Group”, ο οποίος διαθέτει πάνω από 12 συλλόγους παγκοσμίως, καθώς και της Ακαδημίας της Τζένοα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 22.000 ποδοσφαιριστές.»
-Ασχολείστε, όπως μας είπατε και με την εκπροσώπηση παικτών. Ένας από αυτούς είναι ο Ελληνοαυστραλός, Κώστας Αντωνόπουλος. Είναι ο μόνος Έλληνας που εκπροσωπείτε ή υπάρχουν και άλλοι, ίσως και πιο γνωστοί από τον Κώστα; Παρακολουθείτε Έλληνες παίκτες και το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Ο Κώστας είναι ο πρώτος Ελληνοαυστραλός διεθνής παίκτης που συνεργαζόμαστε, αλλά έχουμε βοηθήσει πάνω από 350 ποδοσφαιριστές να κάνουν επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια.
Και βέβαια παρακολουθούμε το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν εκπροσωπούμε-τουλάχιστον επί του παρόντος-κάποιον ποδοσφαιριστή από την ελληνική Σούπερ Λιγκ ή, άλλη κατηγορία»
-Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Αντωνόπουλο; Τον γνωρίζατε από μικρό ή, συνέβη κάτι άλλο πιο πρόσφατα;
«Συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο αναπτυξιακό σύλλογο νέων στη Μελβούρνη, τη Nunawading City FC, έναν ελληνικό σύλλογο. Ο Κώστας ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις παίκτες που υπογράψαμε στην Ισπανία.»
-Τι είδους ποδοσφαιριστής είναι ο Κώστας και πώς προέκυψε η ευκαιρία με τη Ράγιο Βαγιεκάνο; Υπήρχαν άλλοι σύλλογοι που τον παρακολουθούσαν, για παράδειγμα από την Ελλάδα;
«Ανακαλύφθηκε από τον εκπρόσωπό μας στην Αυστραλία, τον κ. Ζάγια, και στη συνέχεια τον παρακολούθησα και εγώ προσωπικά. Είμαστε υπεύθυνοι στον τομέα του διεθνούς σκάουτινγκ της Ράγιο Βαγιεκάνο σε όλο τον κόσμο.»
–Πιστεύετε ότι έχει τα προσόντα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και γιατί όχι να τον δούμε και στην πρώτη ομάδα;
«Αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο και πειθαρχία όπως τώρα, πιστεύω πως μπορεί να “χτίσει” μια πολύ καλή καριέρα.»
–Πείτε μας για το προφίλ του, τα δυνατά και αδύνατα σημεία του
«Είναι πολύ τεχνικός ποδοσφαιριστής, με εξαιρετική οραματικότητα στο παιχνίδι του, όπως λέμε “βλέπει γήπεδο”.
Πρέπει να δουλέψει περισσότερο στο γυμναστήριο και να βελτιώσει την ταχύτητά του. Ως χαρακτήρας, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και απόλυτος επαγγελματίας.»
–Παρατηρούμε ένα νέο κύμα ταλέντων της ελληνικής διασποράς που διακρίνονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παίκτες όπως οι Καρέτσας, Ζαφείρης, Νόα Άλεν και άλλοι. Ποιες είναι οι σκέψεις σας γι’ αυτό το «φαινόμενο»;
«Η νέα γενιά αναδεικνύεται δυναμικά… ας ελπίσουμε να βρούμε τον νέο Καραγκούνη».
– Γνωρίζεστε με τον Γιώργο Καραγκούνη; Πώς συνέβη αυτό;
«Μέσω του Ματεράτσι. Ήρθε στη Μελβούρνη για να δει παίκτες της Nunawading City FC και για έναν αγώνα των «Legends».
Έπειτα τον πήγα στις εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης για επίσκεψη και είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κάρλο Αντσελότι.»
–Είστε σίγουρα ενήμερος για τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Κωνσταντίνο Καρέτσα. Τον έχετε δει να παίζει; Τον γνωρίζετε προσωπικά; Πιστεύετε πως είναι έτοιμος για να παίξει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα;
«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τον έχω δει να παίζει… και ναι, νομίζω πως είναι έτοιμος να κάνει το άλμα σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο.»
-Με βάση την εμπειρία σας, θα θέλαμε τις απόψεις σας για τις τρεις διοργανώσεις της UEFA που ολοκληρώνονται σύντομα, καθώς και τις προβλέψεις σας.
«Εφέτος υποστηρίζω τις Ίντερ (Champions League), Τότεναμ (Europa League) και Τσέλσι (Conference League).»
-Πιστεύετε ότι οι Έλληνες παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο;
«Ναι, γιατί όχι; Εμείς το ψάχνουμε, θα θέλαμε να αγοράσουμε έναν μικρότερο σύλλογο στην Ελλάδα, δεύτερης ή, τρίτης κατηγορίας του πρωταθλήματος και να αναδείξουμε κορυφαίους ποδοσφαιριστές.»
-Έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας; Έχουν γίνει κάποιες επαφές ή, ακόμη βρίσκεστε σε πρώιμο στάδιο;
«Υπάρχουν κάποιες επαφές.»
-Μπορείτε να μας πείτε το όνομα ή τα ονόματα ομάδων;
«Όχι, διότι ακόμη δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Στόχος μας είναι να τρέξουμε και να είμαστε έτοιμοι το 2026. Αυτή την περίοδο είμαστε… στο ψάξιμο.»
-Ποιες είναι οι 12 ομάδες που ανήκουν στο Racing City Group;
«Οι ομάδες που μας ανήκουν είναι οι:
Κατάνια (Ιταλία)
Ρεάλ Μούρθια (Ισπανία)
Περθ Γκλόρι (Αυστραλία)
Αλ Ιτιφάκ (ΗΑΕ)
Ντι Γκάρντενς (ΗΑΕ)
Ρασίνγκ Μέριδα (Ισπανία)
Αβιλα (Ισπανία)
Ρασίνγκ Λος Αντζελες (ΗΠΑ)
Ρασίνγκ Ντάλας (ΗΠΑ)
Ρασίνγκ Χιούστον (ΗΠΑ)
Ρασίνγκ Σακραμέντο (ΗΠΑ)
Ρασίνγκ Βέρακρους (Μεξικό)»