Γιώργος Λιάβας - Παναιτωλικός Φωτογραφία: Intime

Παναιτωλικός

Παναιτωλικός: Χωρίς Λιάβα και Μαλή στη ρεβάνς με τον Άρη

05.03.24 | 13:39

«Πονοκέφαλος» και μάλιστα διπλός της τελευταίας στιγμής για τον Γιάννη Πετράκη που καλείται να λύσει δύο ακόμη προβλήματα ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου Betsson απέναντι στον Άρη (6/3, 19:00).

Στους τραυματίες Μπαλαντασάρα, Στεργιάκη, Μπακάκη και Μπάμποκ έρχονται να προστεθούν οι Γιώργος Λιάβας και Αλέξανδρος Μαλής. Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντά του, ενώ ο δεύτερος στη σημερινή τελευταία προπόνηση δέχτηκε γονατιά στον τετρακέφαλο.

Στα θετικά για τον Παναιτωλικό είναι η επιστροφή του Ντίας στην αποστολή εν όψει του δεύτερου ημιτελικού με τον Άρη. Ενός ποδοσφαιριστή που είχε απουσιάσει από το τελευταίο παιχνίδι με την Κηφισιά στο Μιχάλης Κρητικόπουλος της Καισαριανής για τη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η αποστολή με την ιστορία

Οι 22 ποδοσφαιριστές της αποστολής του Παναιτωλικού για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, σε ένα ιστορικό παιχνίδι για την ιστορία της ομάδας του Αγρινίου, είναι οι: Καπίνο, Ταμπίντζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Μπουζούκης, Ντίας, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Πέρες, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Πέδρο, Στάγιτς, Κοντούρης και Νικολάου.

Το ερώτημα με τον τερματοφύλακα

Ένα καλό ερώτημα όσον αφορά την αυριανή ενδεκάδα του Παναιτωλικού με την ιστορία είναι η θέση του τερματοφύλακα. Αν δηλαδή θα επιστρέψει ή όχι στη θέση του βασικού ο Στέφανος Καπίνο αντί του Λούκας Τσάβες με δεδομένο ότι είναι τραυματίας ο Αντώνης Στεργιάκης που αναμένει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο Καπίνο είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 27 Ιανουαρίου στην εντός έδρας ήττα του Παναιτωλικού για την 20η αγωνιστική από την Λαμία με 2-1. Έκτοτε και μετά την εμφάνιση του Στεργιάκη στο δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον ΟΦΗ τρεις ημέρες μετά έμεινε εκτός αποστολής μέχρι που τραυματίστηκε ο Στεργιάκης στο Θόδωρος Κολοκοτρώνης στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η λογική του Πετράκη από το πρώτο παιχνίδι στον θεσμό του Κυπέλλου ήταν να χρησιμοποιεί τον αναπληρωματικό του τερματοφύλακα σε σχέση με τον βασικό στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Με δεδομένο ότι στην ενδεκάδα μετά από τον τραυματισμό του Στεργιάκη είναι ο Τσάβες απομένει να φανεί αν θα επιλεγεί στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Καπίνο. Η απάντηση θα δοθεί αύριο.