Αποφασισμένοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη για την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Φωτογραφία: Intime

Άρης

Τα πλάνα του Μάντζιου για τη μεγάλη βραδιά του Άρη

05.03.24 | 22:30

Γράφει: Editor

Η μεγάλη στιγμή για τον Άρη πλησιάζει. Αυτή του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης

Για να βάλει ο Άκης Μάντζιος τους ποδοσφαιριστές του στο κλίμα, όρισε την τελευταία προπόνηση στη φυσική έδρα της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός ήθελε να βάλει τους ποδοσφαιριστές του σε μία λογική πιο κοντά στην επιστροφή σε τελικό Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια.

Ο Έλληνας τεχνικός, οι συνεργάτες του και άπαντες στις τάξεις της ομάδας έχουν φροντίσει να αφήσουν πίσω τους μια και καλή το 3-3 με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μάντζιος είχε προχωρήσει σε ουκ ολίγες αλλαγές, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, σε συνολικό βαθμό έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

Η προπόνηση της Τρίτης (5/3), παραμονή του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναιτωλικό, αποτέλεσε μία πρόβα πρώτης τάξης. Τόσο καταρτισμού ενδεκάδας όσο και εγκληματισμού για μία ακόμη φορά στη φυσική έδρα της ομάδας, των γραμμών και της επαφής με την κερκίδα, εκεί όπου αναμένεται να μην πέφτει… καρφίτσα. Η «δίψα» των οπαδών του Άρη είναι τέτοια, ώστε να δίνει την απαιτούμενη ώθηση για να τσεκαριστεί η πρόκριση.

Ευχάριστα τα νέα στον Άρη πριν τη ρεβάνς

Στα ευχάριστα για τον Μάντζιο είναι ότι σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα έχει στη διάθεσή του τους Νταρίντα και Σαμόρα που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Ειδικά ο Τσέχος, μάλιστα, «φλερτάρει» με μια θέση στο βασικό σχήμα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου λογικά θα έχει δίπλα του τον σκόρερ του πρώτου ημιτελικού, τον Βέλεθ.

Επίσης, στη διάθεση του 54χρονου τεχνικού θα είναι οι Οντουμπάτζο και Μάνου Γκαρθία, οι οποίοι επίσης προβάρουν φανέλα βασικού. Ο πρώτος ως δεξιός μπακ και ο δεύτερος ως «δεκάρι» αντί του Φετφατζίδη. Στην ενδεκάδα θα είναι και πάλι ο Μορόν αντί του Ανσαριφάρντ, ενώ παίζεται και η θέση του αριστερού χαφ μεταξύ των Σαμόρα και Σαβέριο.

Το δεύτερο ερωτηματικό για τον τεχνικό του Άρη είναι ποιος θα είναι αριστερός μπακ μεταξύ του Μοντόγια και του Φατόρε, ενώ σίγουροι δείχνουν ένα καρέ ποδοσφαιριστών. Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο και δεξιός χαφ ο Σουλεϊμάνοφ.