Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Ο απαιτητικός κύριος Μεντιλίμπαρ

07.03.24 | 10:27

Αν ένα πράγμα έχει γίνει σαφές σε όλους στον Ολυμπιακό από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αυτό είναι πως ο Βάσκος τεχνικός πολύ δύσκολα ενθουσιάζεται και ικανοποιείται. Ασχολείται και με την παραμικρή λεπτομέρεια, πάντα έχει να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του, πάντα ζητάει περισσότερα πράγματα και γενικώς στέκεται περισσότερο στα άσχημα παρά στα καλά στοιχεία της ομάδας του.

Τα «θέλω» του Ίβηρα

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση όσα ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές για την πρώτη αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Μεντιλίμπαρ έχει παρατηρήσει πως σε κάποια παιχνίδια η ομάδα του αργεί να μπει στο πνεύμα του αγώνα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ίσως να μην είναι τυχαίο εξάλλου πως σε κανένα από τα έξι παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σκοράρει στα πρώτα 25 λεπτά.

Αυτό που ζήτησε, λοιπόν, ήταν να μπει η ομάδα του απολύτως συγκεντρωμένη από το πρώτο λεπτό και να προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της δείχνοντας με το καλημέρα τις προθέσεις της στον αντίπαλο.

Παράλληλα, θέλει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του την δεδομένη ώθηση που θα δώσει ο κόσμος στο ξεκίνημα. Το νικηφόρο σερί που τρέχουν οι «ερυθρόλευκοι» έχει αλλάξει εντελώς το κλίμα σε όλα τα επίπεδα και άπαντες περιμένουν το «Γ. Καραϊσκάκης» να… βράζει το βράδυ της Πέμπτης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την φόρμα της ομάδας του Μεντιλίμπαρ μπορεί να αποτελέσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους Ισραηλινούς, ωστόσο η συνθήκη απαιτεί και την ανάλογη πνευματική διαχείριση για να μην υπάρξει καμία απόκλιση στο πλάνο της ομάδας.

Φροντιστήρια για την αντιμετώπιση του Ζάχαβι

Στο καθαρά αγωνιστικό ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί, ειδικά, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και να μεταφέρει το ματς στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου. Μάλιστα στον τρόπο που αμύνεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει εντοπίσει και τα τρωτά σημεία του αντίπαλου. Αντίθετα, θεωρεί την ομάδα του Ρόμπι Κιν πολύ επικίνδυνη όταν έχει τη μπάλα στα πόδια και επιτίθεται. Γιαυτό έχουν γίνει και τα ανάλογα φροντιστήρια ακόμα και σε ατομικό επίπεδο με επίκεντρο φυσικά τον αρχισκόρερ των Ισραηλινών, Εράν Ζάχαβι.