Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Η περίεργη σεζόν του Γαλανοπούλου

07.03.24 | 17:50

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Κώστα Γαλανοπούλου δεν είναι από αυτές που έχουν κυλήσει βάσει των προσδοκιών της τρέχουσας σεζόν. Παρά το ονειρικό ξεκίνημα και το ιστορικό γκολ στο Ζάγκρεμπ που μπήκε στο hall of fame της ιστορίας της ΑΕΚ λόγω του συμβολικού πανηγυρισμού μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων στο Μαξιμίρ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. 

Περίμενε τη φετινή σεζόν αλλά…

Ο Γαλανόπουλος περίμενε πώς και πώς αυτή τη σεζόν αφού θα ήταν η πρώτη των τελευταίων ετών που θα έκανε -επιτέλους- κανονικά προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα όντας υγιής. Τα προηγούμενα χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί όσο κανένας παίκτης της ΑΕΚ από τραυματισμούς, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2021-22 στην οποία αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς, αυτό της πρεμιέρας με τον Ιωνικό στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Σταδιακά άρχισε να αραιώνει ο χρόνος του

Τον πρώτο γύρο πήρε 10 μαζεμένες συμμετοχές, περνώντας πότε ως αλλαγή σε κάποια παιχνίδια και πότε ξεκινώντας βασικός στο πλαίσιο του μεγάλου ροτέισον που έκανε ο Αλμέιδα όσο υπήρχε η Ευρώπη στην ημερήσια διάταξη της ΑΕΚ. Σταδιακά ο χρόνος του άρχισε να μειώνεται και φτάσαμε στο σημείο… μηδέν του δευτέρου γύρου. 

25 λεπτά συμμετοχής μέσα στο 2024

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2024 ο Γαλανόπουλος έχει παίξει μέχρι στιγμής συνολικά 25 λεπτά σε δυο αγώνες, περνώντας ως αλλαγή: Έπαιξε για 12 λεπτά με τον Αστέρα Τρίπολης και για 13 με την Κηφισιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η τελευταία συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο των Σερρών. Μέσα στο διάστημα αυτό (του 2024 δηλαδή) υπήρξε μια περίοδος στην οποία ήταν τραυματίας για 14 μέρες, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί τη βασική αιτία που έχασε τον χρόνο του, αφού οι λόγοι ήταν κυρίως αγωνιστικοί. Μιλάμε άλλωστε για μια θέση στην οποία η ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό…

Ποτέ μη λες ποτέ

Τα παραπάνω είναι μια απλή καταγραφή των γεγονότων και το τι θα γίνει στην πορεία δεν το ξέρει κανείς. Ακόμα και αν τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα, ο Γαλανόπουλος είναι τόσο μαχητής που ποτέ δεν το βάζει κάτω και ο Αλμέιδα ένας δίκαιος προπονητής που επιβραβεύει την προσπάθεια. Όπως και να έχει η περίπτωση του «Κωστάκη» που μεγάλωσε και έγινε Κώστας είναι πολύ ιδιαίτερη για την ΑΕΚ γιατί είναι το μοναδικό βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου παιδί του ρόστερ. Το λέμε αυτό ενόψει συνέχειας, γιατί όσο προφανή κι αν δείχνουν τα πράγματα η περίπτωση αυτή έχει πολλές ιδιαιτερότητες και οι προβλέψεις δεν είναι τόσο εύκολες όσο δείχνουν…