Ολυμπιακός Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:45 – Cosmote Sport 3): Για το πρώτο βήμα οι «ερυθρόλευκοι»

07.03.24 | 09:24

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού για να «ξορκίσει» την κατάρα των αποκλεισμών του από τις ομάδες του Ισραήλ (0/4) και να βρεθεί στα προημιτελικά του Europa Conference League ξεκινά απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:45 – Cosmote Sport 3), όπου η ελληνική ομάδα θα υποδεχθεί την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16».

Απέναντι στην ομάδα από την οποία είχε αποκλειστεί το 2010 στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League, ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ θα επιδιώξει να κάνει στο κατάμεστο γήπεδο του το πρώτο βήμα έτσι ώστε στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/03) επί σερβικού εδάφους να μπορέσει να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Ισπανός προπονητής. Το απέδειξε και στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League, όπου με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ τερμάτισε στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ακόμη οι Πειραιώτες έδειξαν εξαιρετικά δείγματα και στα διπλά ματς των playoffs του Europa Conference League με την Φερεντσβάρος, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (1-0).

Εκτός αποστολής ο Αλεξανδρόπουλος

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, τουλάχιστον, στις πλείστες των περιπτώσεων και όλα δείχνουν ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα στηριχθεί τους 11 που  «στραγγάλισαν» την Φερεντσβάρος. Αυτό σημαίνει πως θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και συγκκεριμένα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα στη μεσαία γραμμή και τους, Φορτούνη, Ποντένσε στα άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή συμμετέχουν ακόμη οι: Τζολάκης, Παπαδούδης, Ρίτσαρντς, Ντόη, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Εκτός έμεινε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, ενώ οι Ναβάρο, Μαρτίνς, Καμπράλ, Βέζο, Άμπι, Μπιανκόν και Μπρίνιτς δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA.

Με πέντε απουσίες οι Ισραηλινοί

Σε αρκετά καλή κατάσταση βρίσκεται και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία εκτός του ότι είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος με +1 από την Μακάμπι Χάιφα, στην Ευρώπη διάγει μία καταπληκτική σεζόν με μόλις μία ήττα σε 12 αγώνες.

Η ομάδα του Ισραήλ ηττήθηκε από τη Γάνδη και με 9 νίκες στο σύνολο τερμάτισε πρώτη στην φάση των ομίλων, όπου βρήκε απέναντί της και τις Ζόρια, Μπρέινταμπλικ. Ο Ρόμπιν Κιν δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ντέρικ Λούκασεν, Ραζ Σλόμο και Σεράν Γεϊνί, ενώ εκτός έχει μείνει και ο Γιόνας Μαλέντε, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και ο Νταν Μπίτον που χάνει τη σεζόν λόγω ρήξης χιαστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1.500 οπαδοί της Μακάμπι θα βρεθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος, Κρεγκ Πόουσον (Α΄ κατηγορία της UEFA), με βοηθούς τους Σάιμον Μπένετ, Ίαν Χούσιν. Στο VAR θα είναι ο Κρις Κάβανο με βοηθό τον Τζάρεντ Ζιλέ.