ΟΑΚΑ και Πανθεσσαλικό για τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson Φωτογραφίες: Intime

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ BETSSON

ΟΑΚΑ, Πανθεσσαλικό: Τι έχουν, τι τους λείπει, τι θα κρίνει την απόφαση

09.03.24 | 12:49

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Βασικό θέμα συζήτησης στη σύσκεψη της Τετάρτης (13/3) για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη θα είναι η έδρα του.

Το ΟΑΚΑ και το Πανθεσσαλικό φαντάζουν ως τα δύο βασικά υποψήφια, καθώς αυτό αναφέρεται στην προκήρυξη και είναι δεδομένο, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν υπάρχει θέμα για το «AEL FC Arena» και φυσικά ούτε για την Τούμπα. Εξάλλου υπήρξε και η άμεση αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αναφορά από πλευράς της ΠΑΕ Άρης.

Ο Άρης αρνείται να κατέβει στην Αθήνα να παίξει τον τελικό στο ΟΑΚΑ παρά το ότι θα έχει και την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων του. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο θέλει να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ στις 18 Μαΐου.

Υπάρχει όμως κάποιο γήπεδο με…προβάδισμα; Ας δούμε τα δεδομένα.

– Το ΟΑΚΑ, επειδή ήταν για μήνες κλειστό, δεν έχει τις καινούργιες κάμερες που ζητεί ο Βρούτσης και η ΔΕΑΒ – η οποία απαγόρευσε την παρουσία φιλάθλων στο ΔΑΚ Λαμίας για αυτόν τον λόγο για το Λαμία-ΑΕΚ – και μένει να δούμε αν θα λυθεί αυτό ζήτημα μέχρι τον Μάιο. Επίσης το ΟΑΚΑ, δεν διαθέτει τουρνικέ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάτι που θα είναι απαραίτητο από τις αρχές Απριλίου.

-Το Πανθεσσαλικό Στάδιο επίσης δεν διαθέτει τις κάμερες που απαιτούνται με βάση τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης και είναι άγνωστο, αν θα τις τοποθετήσει εγκαίρως. Πιθανότατα όμως θα συμβεί. Διαθέτει όμως τα τουρνικέ που θα αναγνωρίσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και είναι στις προδιαγραφές των γηπέδων στη… μετά νόμου Βρούτση εποχή.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, υπάρχει το σενάριο στην περίπτωση που όλες οι ΠΑΕ δεν προλάβουν να τις εγκαταστήσουν στα γήπεδά τους, το συγκεκριμένο μέτρο να ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Άρα, να γλιτώσουν από αυτόν τον βραχνά, όσοι ακόμη δεν είναι έτοιμοι.

Όπως και να έχει, πλέον η προγραμματισμένη σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, η ΕΠΟ, η Αστυνομία, η Cosmote TV, ίσως ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ενδεχομένως και ο Αχιλλέας Μπέος ως δήμαρχος του Βόλου, καλείται να βάλει τέλος στο… σίριαλ.

Λίγα 24ωρα έμειναν. Το σενάριο πάντως που φέρεται να θέλει ο Άρης, ο τελικός στον Βόλο με παρουσία φιλάθλων και των δύο φιναλίστ, μοιάζει το πιο ανέφικτο από όλα, καθώς η άρνηση του Αχιλλέα Μπέου σε αυτό το ενδεχόμενο είναι κατηγορηματική. Τουλάχιστον τη στιγμή αυτή…