ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δίνουν ξανά ραντεβού με την ιστορία

Ποδόσφαιρο Γυναικών

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δίνουν ξανά ραντεβού με την ιστορία

09.03.24 | 10:51

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται το Σάββατο 9/3 (13:45, μετάδοση Action 24) στο δεύτερο αθηναϊκό ντέρμπι στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών.

Η Ένωση υποδέχεται το «τριφύλλι» στο γήπεδο Σουρμένων, στο παιχνίδι που ξεχωρίζει από τη 18η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, διαφορετική στρατηγική, αλλά έναν κοινό στόχο: τη νίκη.

Οι προπονητές των ομάδων, Νίκος Κωτσοβός, για τη γηπεδούχο, και Δημήτρης Ρούβαλης για τη φιλοξενούμενη, τοποθετήθηκαν πριν το κρίσιμο παιχνίδι, αναφερόμενοι στον τρόπο τον οποίο θα αγωνιστούν οι παίκτριές τους.

Θα το παλέψει μέχρι… τελικής πτώσεως η ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυρες» δεν βρίσκονται στο καλύτερο τους φεγγάρι, καθώς με μόλις μια νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια κατατάσσονται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Όπως δήλωσε και ο Κωτσοβός, το γεγονός ότι βρίσκονται 13 βαθμούς πίσω από το «τριφύλλι» δεν καθιστά αφορμή να μην χαρακτηριστεί η αναμέτρηση ως ντέρμπι.

Η ΑΕΚ έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ επιδιώκει να λύσει τις επιθετικές της δυσκολίες και δημιουργώντας ευκαιρίες να καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Κωτσοβός: «Θα παίξουμε επιθετικά για τη νίκη»

«Παρά τη βαθμολογική διαφορά και τη διαφορετική φιλοσοφία των ομάδων στο πρωτάθλημα, δε σημαίνει πως δεν είναι ντέρμπι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό και πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα στο γκολ. Έχουμε ορισμένα προβλήματα. Όπως όλα τα παιχνίδια έτσι και με τον Παναθηναϊκό, θα παίξουμε επιθετικά για τη νίκη. Η συνέχεια του πρωταθλήματος, με το αναβληθέν παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια με το παιχνίδι Κυπέλλου, σημαίνει περισσότερη πίεση», ανέφερε ο προπονητής της Ένωσης στο aek.gr.

Έχει κίνητρο και θα διεκδικήσει το διπλό ο Παναθηναϊκός

Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινες» θέλουν απεγνωσμένα το τρίποντο, προκειμένου να μειώσουν τη βαθμολογική διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στο +11, αλλά και να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση, καθώς ο ΟΦΗ ακολουθεί σε απόσταση… αναπνοής με μόλις 1 βαθμό διαφορά, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο, λόγω της αναβολής του αγώνα της 12ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Δημήτρης Ρούβαλης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι παίκτριες έχουν δουλέψει σκληρά όλη την εβδομάδα, θα παίξουν επιθετικά και θα διεκδικήσουν τη νίκη. Επιπλέον δεν δίστασε να αναφερθεί στην ιστορικότητα που κουβαλάει ο «δικέφαλος», κάνοντας την αναμέτρηση ακόμα πιο συναρπαστική.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε αθηναϊκό ντέρμπι και ανυπομονεί για την διεξαγωγή του. Τέλος, ευχήθηκε οι θεατές να παρακολουθήσουν έναν αγώνα αντάξιο του επιπέδου των δύο συλλόγων.

Ρούβαλης: «Εύχομαι ένα ντέρμπι αντάξιο των δύο ομάδων»

«Όλη η ομάδα περιμένει το αθηναϊκό ντέρμπι με ανυπομονησία. Έχουμε εργαστεί όλη την εβδομάδα σκληρά πάνω σε αυτό το παιχνίδι. Ο αντίπαλος κουβαλάει ένα μεγάλο όνομα με ιστορία. Θεωρούμε ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι το οποίο θα προσφέρει θέαμα, τόσο στους φιλάθλους που θα το παρακολουθήσουν από το γήπεδο, όσο και στους τηλεθεατές. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα έρθει να παρακολουθήσει το παιχνίδι από κοντά και να γεμίσει το γήπεδο, σε συνδυασμό και με την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠΠ να γεμίσει τις κερκίδες με μικρά παιδιά».

Σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, είπε: «Σαν Παναθηναϊκός θέλουμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Η φιλοσοφία που προσπαθώ να περάσω το χρονικό διάστημα που είμαι προπονητής στην ομάδα είναι να παίζουμε ένα επιθετικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αύριο στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έχουμε απέναντι μας μια πολύ καλή άμυνα, γιατί οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν λένε ψέματα, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα μου θα βρει γκολ αύριο και θα καταφέρουμε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς».

Για το γεγονός ότι κάθεται πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε Αθηναϊκό ντέρμπι, σημείωσε: «Περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο μου Αθηναϊκό ντέρμπι στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Θέλω να το ευχαριστηθώ στο έπακρο και ελπίζω να το ευχαριστηθώ παραπάνω με μια μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα μου και τη με τη νίκη.

Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ και εύχομαι ένα ντέρμπι αντάξιο των δύο ομάδων».