Ο Άκης Μάντζιος Φωτογραφία: Intime

Άρης

Με ψυχολογία στα playoffs ο Άρης, αλλά και κλειστά χαρτιά για την πρεμιέρα

09.03.24 | 10:25

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Η πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson έγινε πράξη για τον Άρη. Πλέον, όμως, σειρά έχουν τα playoffs της Super League που ξεκινούν μάλιστα με ντέρμπι.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα, ο Άκης Μάντζιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα.

Σύμφωνα με τον τεχνικό του Άρη, «όταν υπάρχει απίστευτη πίεση να πάει η ομάδα σε έναν τελικό και να διεκδικήσει ένα Κύπελλο, τι καλύτερο θα μπορούσε να είναι πριν τα playoffs μια τέτοια πρόκριση; Ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς πριν την έναρξη των playoffs!».

Ο Μάντζιος στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στον στόχο της ομάδας του στο μίνι πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, αναγνωρίζοντας την απόσταση που έχει από την 4η θέση της βαθμολογίας. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Σίγουρα είμαστε μακριά από την τέταρτη θέση για να μπορέσουμε να τη διεκδικήσουμε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε αδιάφοροι. Ότι είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα αυτό από μόνο του είναι κίνητρο, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι στα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και να ετοιμαστούμε και ψυχολογικά για τον τελικό του Κυπέλλου», είπε.

Η τελευταία προπόνηση του Άρη πριν τον ΠΑΟΚ ίσως «δείξει» ενδεκάδα

Πρώτος σταθμός για έναν Άρη που δεν θα είναι αδιάφορος, σύμφωνα με τον προπονητή του, είναι η Τούμπα. Παιχνίδι στο οποίο καταρχήν στόχος θα είναι το μηδέν στην εστία της ομάδας, όπως είχε συμβεί και σε αυτό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που είχε λήξει 0-0.

Το ευχάριστο για τον Μάντζιο είναι ότι το μοναδικό πρόβλημα που έχει, ακούει στο όνομα του Πάρντο. Κατά τα άλλα, απομένει να φανεί αν θα ανοίξει τα χαρτιά του στη σημερινή (9/3), τελευταία προπόνηση, σε αντίθεση με τη χθεσινή που έγινε σε αρκετά έντονους ρυθμούς.

Αν είναι σε κάτι που ποντάρει ο Άρης, είναι η ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση στο τελικό της 18ης του Μαΐου, όπου το μόνο σίγουρο τη στιγμή αυτή είναι ο αντίπαλος. Ο Μάντζιος δεν θέλει να προτρέχει και το μυαλό του είναι μόνο στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.