ΠΑΟΚ πανηγυρικό κόντρα σε Άρη Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

«Λύσσα» για το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ

09.03.24 | 10:08

To αποτέλεσμα στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, ασφαλώς και δεν ήταν αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ, καθώς η νίκη της Ντινάμο με σκορ 2-0 δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο του «δικεφάλου» για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ωστόσο, από χθες κιόλας, οι «ασπρόμαυροι» αφήνουν στην άκρη την Ευρώπη, καθώς προέχει το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στην (άδεια) Τούμπα, στο οποίο η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι… μονόδρομος για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του.

Με την προετοιμασία για την πρεμιέρα των playoffs να ξεκινά χθες (8/3) επί κροατικού εδάφους και να ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, με μία προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία στις 17:45, ο «δικέφαλος» γνωρίζει εκ των προτέρων πως ο Άρης δεν θα έρθει για… βόλτα στην Τούμπα! Τουναντίον, θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να πάρει βαθμό ή βαθμούς, μην έχοντας μάλιστα το παραμικρό άγχος σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.

Τα λάθη απαγορεύονται στον ΠΑΟΚ

Στο «Μάξιμιρ» ο ΠΑΟΚ προδόθηκε από τα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του και την απόλυτη σχεδόν αναποτελεσματικότητα που επέδειξε μπροστά στην εστία των Κροατών.
Αύριο στην Τούμπα, ο Άρης δεν πρόκειται να… απαρνηθεί το πλάνο που εφαρμόζει σε όλα τα παιχνίδια κόντρα στον «δικέφαλο», δηλαδή να δώσει τη μπάλα στους «ασπρόμαυρους», να μπλοκάρει τα επιθετικά «ατού» τους, να αμυνθεί με προσήλωση και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Ράζβαν Λουτσέσκου γνωρίζει πως η ομάδα του δεν θα πρέπει να δώσει ούτε… χαραμάδα ελπίδας στον αντίπαλό της κάνοντας λάθη στη μετάβαση από την αμυντική στη μεσαία γραμμή, τόσο γιατί είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι και η καλύτερη ομάδα στον κόσμο στο αμυντικό transition όσο και γιατί οι «κιτρινόμαυροι» διαθέτουν ταχύτητα και ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή τους.

«Φρεσκάρει» την ενδεκάδα του ο Λουτσέσκου

Όπως συνηθίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Ρουμάνος προπονητής προσανατολίζεται να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και τη ρεβάνς με την Ντινάμο Μόσχας.

Υποψήφιοι να πάρουν φανέλα βασικού; Οι Αντρέ Βιεϊρίνια, Στέφαν Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Τόμας Μουργκ και Κίριλ Ντεσπόντοφ κατά πρώτο λόγο και Ιβάν Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Στέφανος Τζίμας κατά δεύτερο, τη στιγμή που νοκ άουτ βρίσκονται οι Γιοάν Σάστρε, Γιάννης Μιχαηλίδης και Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αλί Σαμάτα.

Η συσπείρωση και οι «ντόπες»

Στην αφετηρία των playoffs της Stoiximan Super League, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και εκεί θέλει να παραμείνει τόσο το βράδυ της Κυριακής όσο και το βράδυ της 12ης Μαΐου.

Σε αντίθεση πάντως με τις… μουρμούρες μικρής μερίδας του κόσμου μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ, εντός του ΠΑΟΚ η συσπείρωση είναι μεγάλη. Με πρώτο τον Ιβάν Σαββίδη, όλοι στον «δικέφαλο» εμφανίζονται αποφασισμένοι να γυρίσουν ξανά σελίδα, όπως έκαναν μετά την ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τις πρόσφατες κολλητές ήττες στην Τούμπα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το δικό τους… λιθαράκι ετοιμάζονται να βάλουν αύριο (10/3) οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα συνοδέψουν την αποστολή από το «Μακεδονία Παλλάς» μέχρι την Τούμπα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν έμπρακτα στην ομάδα πως εξακολουθούν να βρίσκονται και με το… παραπάνω στο πλευρό της!