Άρης

Άρης: Ο ακούραστος «εργάτης» Νταρίντα (vid)

25.01.24 | 11:11

Γράφει: Editor

Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα είναι η ηγετική μορφή του φετινού Άρη και ο Άκης Μάντζιος «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση, με τον Τσέχο να το αποδεικνύει για ακόμη μία φορά στον χθεσινό (24/1) νικηφόρο προημιτελικό του Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου που πέτυχε δύο γκολ.

Ο 34χρονος κεντρικός μέσος δε χρίζεται συχνά σκόρερ, ωστόσο όταν το κάνει σχεδόν πάντα χαρίζει αποτέλεσμα στους Θεσσαλονικείς. Ο Νταρίντα είναι ένα «πολυεργαλείο» στη διάθεσή του Έλληνα τεχνικού και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως έχει απουσιάσει μόλις σε δύο παιχνίδια μέσα στη σεζόν, με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Ο Άρης δεν κατάφερε να επικρατήσει σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις, κάτι που σημαίνει πολλά για την παρουσία του Τσέχου μέσου.

Η ξεκούραση είναι… υπερτιμημένη λέξη για τον Νταρίντα

Η αρχή έγινε με τα προκριματικά του Conference League το καλοκαίρι του 2023, με τον Τσέχο να καταγράφει 4 εμφανίσεις με τους «κίτρινους» και συγκεκριμένα 337 λεπτά συμμετοχής, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για το τι θα επακολουθούσε!

Ο «πικρός» αποκλεισμός από την Ντιναμό Κιέβου στα πέναλτι με 6-5 (2-2 συνολικό σκορ) βρήκε τον Νταρίντα να αγωνίζεται για 75′ και να είναι από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές για τους Θεσσαλονικείς.

Με το… πόδι στο γκάζι από την αρχή της σεζόν

Ο Νταρίντα έχει «ιδρώσει» τη φανέλα των «κίτρινων» και με το παραπάνω στη φετινή Super League, καθώς έως τώρα μετράει… 1404 λεπτά σε 17 εμφανίσεις!

Ήδη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο έμπειρος μέσος έχει 263′, με δύο 90λεπτα κόντρα σε ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ο 34χρονος έμεινε στον πάγκο, με την αναμέτρηση να είναι η μόνη που ήταν διαθέσιμος ο Νταρίντα και δεν αγωνίστηκε καθόλου!

Το θετικό ρεκόρ του Νταρίντα

Από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κι έπειτα ο Τσέχος μέτρησε 11 συνεχόμενες παρουσίες στην ενδεκάδα του Άρη, με το σύνολο του Άκη Μάντζιου να μετρά μόλις τρεις ήττες από Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΑΕΚ.

Ο Νταρίντα σε όλα τα ματς «κατάπινε» λεπτά, με τις 7 από τις 11 εμφανίσεις του στο αρχικό σχήμα να είναι 90λεπτες. Το κοινό με όλες τις αναμετρήσεις είναι ότι ο 34χρονος ήταν ο ηγέτης μέσα στο γήπεδο, βοηθώντας στον μέγιστο βαθμό την ομάδα του για να παίρνει θετικά αποτελέσματα.

Τα δύο μοναδικά του τέρματα στο πρωτάθλημα ήρθαν κόντρα σε Βόλο και ΟΦΗ, όπου οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν και το τρίποντο.

Το δεύτερο «διάλειμμα στη σεζόν και η δυναμική επάνοδος

Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα στην ήττα του Άρη από τον Αστέρα Τρίπολης απουσίαζε λόγω καρτών, ωστόσο η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σήμανε και νίκη για τους «κίτρινους», δείχνοντας τον ηγετικό ρόλο που έχει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα εδώ

Ο έμπειρος μέσος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στη νίκη επί της Λαμίας, ενώ στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν μέσα στο γήπεδο.

Το απόλυτο στο Κύπελλο

Ο Νταρίντα μαζί με τους Κουέστα και Φαμπιάνο έχει το απόλυτο των λεπτών στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς οι τρεις ποδοσφαιριστές του Άρη μετρούν 300 λεπτά.

Ο Τσέχος ήταν βασικός στην πρόκριση των «κίτρινων» επί της ΑΕΚ στα προημιτελικά, όπου προσέφερε τα μέγιστα και στις δύο αναμετρήσεις τόσο με τα κοψίματα των αντιπάλων τους, όσο και με τις πάσες του προς το επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Τέλος στο χθεσινό (24/1) νικηφόρο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, ο 34χρονος ήταν το πρώτο «βιολί» του Άκη Μάντζιου με δύο γκολ και ουσιαστικά «σφράγισε» την πρόκριση του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου.