Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Τα δεδομένα για την 11άδα της ΑΕΚ στη Λαμία

09.03.24 | 19:25

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για το αρχικό σχήμα του αγώνα απέναντι στη Λαμία είναι λίγο πολύ ξεκάθαρες. Οι απουσίες που πρέπει να διαχειριστεί ο Αργεντίνος είναι αρκετές, μαζεμένες σε κάποιες θέσεις και όχι εύκολα διαχειρίσιμες καθιστώντας τα… κουκιά ως μετρημένα ως προς την τελική επιλογή του.

Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Στάνκοβιτς. Στο αριστερό άκρο της άμυνας όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει ο Πήλιος μετά τη συμμετοχή που πήρε ο Χατζισαφί στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη. Στο δεξί άκρο της άμυνας οι περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι στη συμμετοχή του Ρότα, ενώ στα σέντερ μπακ που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να αποτελέσουν για πρώτη φορά δίδυμο μέσα στο 2024 οι Βίντα και Μουκουντί.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το πιθανότερο σενάριο θέλει τους Γιόνσον και Λιούμπισιτς ξανά μαζί, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη.

Σε ότι αφορά τα φτερά της επίθεσης ο Αλμέιδα θα κληθεί να διαχειριστεί τις ταυτόχρονες απουσίες των Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Φερνάντες έχοντας περιορισμένες επιλογές σε ότι αφορά τους ακραίους. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάει αριστερά ο Πινέδα και δεξιά ο Ελίασον, με τον Πιζάρο να αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική στον πάγκο.

Τη θέση του αντί-Τσούμπερ θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο Μάνταλος, καθώς ο Ελβετός συμπλήρωσε κάρτες την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη και μένει εκτός ματς στην πρεμιέρα των play-off με τη Λαμία. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πόνσε με τη συμμετοχή του Γκαρσία στο αρχικό σχήμα να παραμένει πολύ δύσκολη παρότι προπονήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, ακόμα κι αν τελικά ο παίκτης μπει τελικά στην αποστολή.