ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Τι αλλάζει ο Μεντιλίμπαρ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκο

09.03.24 | 22:11

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το πολύ κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Κυριακής (20:30, Cosmote Sport1) για την 1η αγωνιστική των πλέι-οφ. Οι Πειραιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου αλλά και για να απομακρυνθούν στους τέσσερις βαθμούς από τους «πράσινους».

Άπαντες έχουν αφήσει πίσω τους το σοκ της Πέμπτης και έχουν επικεντρωθεί πλήρως στο μεγάλο αιώνιο ντέρμπι. Η πίστη πως, παρά τα όσα έχουν γίνει φέτος, η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο είναι διάχυτη στον οργανισμό, κάτι που φάνηκε και από την επίσκεψη των οπαδών στον Ρέντη πριν την έναρξη της προπόνησης.

Φυσικά το «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι για ακόμα μια φορά κατάμεστο, ενώ ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ρέτσο, στον Αλεξανδρόπουλο, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, αλλά και στον τραυματία Ζέλσον, ενώ για λόγους τακτικής άφησε εκτός αποστολής του Βέζο, Ρίτσαρντς, Καρβάλιο και Καμπράλ.

Από κει και πέρα σε ότι αφορά την προσέγγιση του Βάσκου τεχνικού στην αναμέτρηση, αυτή δεν θα αλλάξει συγκριτικά με ότι βλέπαμε μέχρι τώρα και παρά την βαριά ήττα από την Μακάμπι. Ο Μεντιλίμπαρ είχε πει από την πρώτη μέρα πως δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει και παραμένει πιστός ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Ως εκ τούτου οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν ξανά με επιθετική νοοτροπία, θέλοντας ωστόσο να διορθώσουν αρκετά πράγματα που δεν έγιναν καλά στην ανασταλτική λειτουργία την περασμένη Πέμπτη.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν το σχέδιο, ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ μπροστά του θα έχει τους Ροντινέι, Κάρμο, Ορτέγκα και τον Μπιανκόν να παίρνει τη θέση του Ρέτσου. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να διατηρηθεί η τριάδα των Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, ενώ σε ότι αφορά την επιθετική τριπλέτα θέσεις διεκδικούν οι Μασούρας και Ναβάρο.