Παναθηναϊκός Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπέρναρ Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Ώρα να βγάλει στο χορτάρι τη «λύσσα» του για το πρωτάθλημα!

10.03.24 | 10:10

Έφτασε η στιγμή για τον πρώτο “τελικό” του Παναθηναϊκού στα play offs και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν απόψε (20:30, Cosmote Sport 1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ένα από τα 10 βήματα μέχρι το τέλος της σεζόν και να δείξουν στην πράξη ότι θέλουν όσο τίποτε άλλο το φετινό πρωτάθλημα. Κι’ αυτό θα συμβεί, αν καταφέρουν να φύγουν από το Φάληρο με μια μεγάλη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς και, αν θέλετε, θα τους βάλει γερά στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου.

Το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα έχει αναλυθεί. Τα σωστά, τα λάθη, η κατηφόρα των τελευταίων αγωνιστικών και οι πολύτιμοι βαθμοί που χάθηκαν. Άπαντες στο «τριφύλλι», μετά την απαραίτητη αυτοκριτική με σκοπό όχι απλώς να διορθωθούν, αλλά να «εξαφανιστούν» τα κακώς κείμενα, τραβάνε μια γραμμή και κοιτάζουν τη συνέχεια με ένα και μόνο σκεπτικό: Να αγωνίζονται σε κάθε ματς στα play offs σαν να μην υπάρχει αύριο. Η αρχή γίνεται απόψε στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου…

Υποχρέωση και απαντήσεις

Ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσους τον θεωρούν σχεδόν ξεγραμμένο. Οφείλει, επίσης, να αποδείξει ότι είναι εδώ και μπορεί να φτάσει στη δική του γη της επαγγελίας. Ολα αυτά θα συμβούν με ένα restart, το οποίο επιβάλλεται να γίνει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική των playoffs.

Σε προηγούμενο κείμενο αναλύσαμε ότι το «τριφύλλι» χρειάζεται μίνιμουμ έξι βαθμούς στα πρώτα τρία ντέρμπι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι για πολλούς λόγους ένα σπουδαίο «διπλό» απόψε μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ. Για τους πολύτιμους τρεις πόντους, για την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και για να πάει η ομάδα με αισιοδοξία και ηρεμία στη διακοπή που ακολουθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου όταν και θα γίνει η δεύτερη αγωνιστική.

Στον πρωταθλητισμό τίποτα δεν είναι εύκολο και φυσικά δε… χαρίζεται το παραμικρό. Ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων σου. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει από απόψε τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια της επιστροφής, ξεκινά τα playoffs ως τέταρτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά οφείλει να κάνει τα πάντα για να πετύχει το μεγάλο στόχο και να εκπληρώσει το όνειρο του κόσμου του. Είναι υποχρεωμένος να βγάλει στο χορτάρι τη λύσσα που έχει για το πρωτάθλημα.

Παιχνίδι επιβίωσης για τον Παναθηναϊκό

Όλες αυτές τις ημέρες ο Φατίχ Τερίμ δούλεψε πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές του, τόσο στο τακτικό κομμάτι, όσο και στο πνευματικό. Προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό, όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατο κείμενο στο monobala.gr και ταυτόχρονα τους προετοίμασε αγωνιστικά με σκοπό να παραταχθούν στο πρώτο ντέρμπι των play offs πανέτοιμοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους. Τους ζήτησε συγκέντρωση στο 100%, αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους και πίστη ότι μπορούν να καταφέρουν.

Σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ειδικά όταν και οι δυο αναζητούν αντίδραση για διαφορετικούς λόγους. Για τους «πράσινους» μοιάζει να είναι σαν ένα παιχνίδι επιβίωσης. Αν πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, θα βροντοφωνάξουν όχι απλώς ότι υπάρχει ζωή, αλλά ότι παραμένουν στη διεκδίκηση του τίτλου και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη μέχρι τέλους.

Ολα ή τίποτα, λοιπόν. Πάμε για ένα ντέρμπι με τεράστια πίεση, με πολύ μεγάλο «πρέπει» για το «τριφύλλι», μα και με τρομερή θέληση για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης»…