ΑΕΚ πανηγυρικό γκολ Λαμία Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Τα νούμερα υπεροχής της ΑΕΚ στη Λαμία

10.03.24 | 12:33

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση απέναντι στη Λαμία όσο μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με το παθητικό της που σπάνια παραβιάζεται από την ομάδα της Φθιώτιδας.

H Ένωση βρίσκεται από χθες (9/3) στη Λαμία, όπου σήμερα (17:00, Cosmote Sport 1) θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, η οποία ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος τόσο σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο που έπαιξε (για τα δεδομένα μιας ομάδας αυτής της ταχύτητας) όσο και σε ότι έχει να κάνει με την κατάταξη της στην κανονική διάρκεια.

Δύσκολα δέχεται γκολ η ΑΕΚ από τη Λαμία

Έχει ενδιαφέρον ένα στατιστικό που προκύπτει από τις τελευταίες… αρκετές αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την ομάδα της Φθιώτιδας, καθώς στα τελευταία 13 παιχνίδια η Ένωση έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ από τη Λαμία. Στο διάστημα των συγκεκριμένων αγώνων οι «κιτρινόμαυροι» μέτρησαν μια γκέλα (το 0-0 της σεζόν 2019-20) και σε όλα τα υπόλοιπα ματς πήραν καθαρές νίκες.

Η φορά κατά την οποία η Λαμία έσπασε το άθικτο παθητικό της ΑΕΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν η τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες πριν από μερικές εβδομάδες. Η Ένωση επικράτησε μεν σχετικά εύκολα, ωστόσο το γκολ του Σίντγκλει έβαλε «φρένο» σε ένα σερί αρκετών αγώνων στο οποίο η ΑΕΚ κρατούσε το μηδέν.

Η τελευταία φορά που «σκόνταψε» η ΑΕΚ στη Λαμία

Το τελευταίο ματς μεταξύ Λαμίας και ΑΕΚ πριν ξεκινήσει να τρέχει το συγκεκριμένο σερί, ήταν το 2-2 του δευτέρου γύρου της σεζόν 2018-19, με σκόρερ για την Ένωση τους Μάνταλο και Λούκας Μπογιέ και για τη Λαμία τους Μπαράλες και Μπερτόλιο.

Όλα ευνοϊκά για πρεμιέρα με το δεξί

Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ που ξεκινά τη διαδικασία των playoffs από ένα γήπεδο που της ταιριάζει και στο οποίο έχει καλή παράδοση στον πρόσφατο πρότερο βίο της, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της έχουν να δώσουν ντέρμπι, ενώ ακολουθεί και η διακοπή η οποία ευνοεί (σε ψυχολογικό και ουσιαστικό επίπεδο) αυτούς που θα κερδίσουν, με σοβαρή την πιθανότητα να βυθίσει σε εσωστρέφεια εκείνους που θα χάσουν.